Obiskovalci osrednjega slovenskega pravnega portala lahko izberejo »10 najvplivnejših pravnikov«.

Na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO poteka letos že sedemnajsti izbor »10 najvplivnejših pravnikov«, ki se je pričel 9. oktobra in kot utečeno potekal v dveh delih. V prvem so obiskovalci in uporabniki portala predlagali slovenske pravnice in pravnike, ki so s prizadevnostjo in prodornostjo zaznamovali letošnje delo, in tako so organizatorji izbora prejeli 113 različnih predlogov.

»Med finalisti je nekaj pravnikov, ki jih doslej v izboru nismo srečevali, v tem letu pa so vidneje zaznamovali slovenski pravni, politični ali medijski prostor. Močan vpliv so obdržali pravniki z akademskega področja, saj se je med dvajseterico uvrstilo kar 13 doktorjev znanosti, od tega pet doktoric. Letos je podobno kot pred leti spet manj pravnic – lani se jih namreč v drugi del izbora uvrstilo deset, kar je prvič pomenilo popolnoma enako zastopanost pravnic in pravnikov,« pravijo o izboru organizatorji.

Z iztekom prvega dela je znan krog dvajsetih finalistov, izmed katerih bodo lahko obiskovalci portala izbrali deset najvplivnejših letošnjega leta. Izbranci bodo na sklepni okrogli mizi tudi predstavili svoja mnenja o aktualnih družbenopolitičnih temah v Sloveniji.

Med dvajset največkrat predlaganih pravnic in pravnikov, ki se bodo potegovali za naziv 10 najvplivnejših pravnikov 2017, so se uvrstili (po abecednem vrstnem redu):

dr. Matej Avbelj, dr. Miro Cerar, mag. Damijan Florjančič, dr. Janja Hojnik, ddr. Klemen Jaklič,
dr. Igor Kaučič, dr. Marijan Kocbek, dr. Neža Kogovšek Šalamon, mag. Jože Kozina, dr. Vesna Krajnc, mag. Matevž Krivic, Franci Matoz, Vlasta Nussdorfer, dr. Marko Pavliha, dr. Nataša Pirc Musar, dr. Vasilka Sancin, Lucija Šikovec Ušaj, dr. Andraž Teršek, Jan Zobec in dr. Boštjan M. Zupančič.

V drugem delu izbora, ki bo potekal do vključno 20. novembra, bo lahko vsak glasovalec oddal glas za enega izmed dvajsetih predlaganih pravnic in pravnikov, pri tem pa bo lahko dodal tudi vprašanje za izbranega kandidata. Po preštetju vseh glasov bodo 21. novembra na portalu IUS-INFO objavljena imena 10 najvplivnejših pravnikov v letu 2017.

Tako bo 10 najvplivnejših pravnikov povabljenih tudi na okroglo mizo, s katero se bo izbor tradicionalno zaključil. Na torkovi slovesnosti, 28. novembra, bodo v ljubljanskem hotelu InterContinental prejeli priznanja in v razpravi predstavili svoje poglede na različne aktualne teme in dogodke v slovenskem političnem, gospodarskem in družbenem okolju, zaradi česar pričakujejo zanimivo in polemično razpravo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice