Foto: Bepop - Daj se nasmej
Legendarna skupina Bepop se po desetletju glasbenega premora vrača s skladbo Daj se nasmej. Spot zanjo so posneli na Mestnem Vrhu pri Ptuju.

Bepop, prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v resničnostnem šovu Popstars leta 2002, je pred leti sicer razpadla. Lani pa so se Tinkara Fortuna iz Celja, Alenka Husič iz Ormoža in Ana Praznik iz Zagorja ob Savi, zdaj pa živi v Mariboru, ponovno sestale.

Posnele so pozitivno naravnano skladbo Daj se nasmej.

»Rade imamo skladbe s pozitivnim sporočilom, ki v teh turbulentnih časih pridejo še kako prav. Vsa energija, pozitivna in negativna, se nabira v in tudi izhaja iz nas samih, mi pa sami odločamo,  v katero smer se bo nagnilo. Bepop stavimo na pozitivo. Pridruži se nam in - daj se nasmej!« so pozvale članice glasbene skupine Bepop.

Videospot so posneli na Ptuju

Za novo pesem so tako imenovane BepopLadies že posnele videospot, svoj prvi po dolgih 16 letih. Spot so posneli prvo soboto v juniju na idiličnem posestvu Mestni Vrh Wedding Venue na Mestnem Vrhu pri Ptuju

»Film sledi zgodbi pesmi, tako smo ustvarili poletno zabavo, vendar ne poteka vse gladko in brez zapletov,« je povedal režiser spota Marko Urih, ki je v video vključil tudi glasbenike, ki Bepop spremljajo na koncertih.

»V zadnjem kadru popoldansko druženje na terasi zaključimo z večerno zabavo, na kateri se puncam pridružijo tudi kitarist Jan Potrč, tolkalec Dejan Tamše in basist Luka Ščavničar, kot poseben gost pa se v zaključku videa pojavi tudi avtor pesmi 'Daj se nasmej', Žan Serčič,« je o zgodbi videa povedal njen ustvarjalec.

Povedal je še, da je izjemno počaščen, da je lahko snemal video za ikonično slovensko pop zasedbo. »Upamo, da smo skupaj posneli videospot, ki bo malo odstopal od drugih podobnih izdelkov, da ga bodo ljudje opazili in jim bo tudi všeč.«

Četrti rdeči avtomobil v spotih Bepop nosi ptujski grb

Tudi tokrat skupino Bepop v videu spremlja rdeč avto, a kot so povedala dekleta dekleta, se je to zgodilo čisto po naključju: »Vozile smo čudovitega fiatovega starodobnika brez strehe in če nas spomin ne vara, je to že naš četrti video, v katerem nastopa rdeče vozilo.« 

»Tinkara je sicer zelo uživala tudi v dirkanju z vespo, tako da bo moral njen mož Peter to poletje bržkone obrisati prah s svoje vespe, da se zapeljeta še kakšen krog,« sta še razkrili Alena in Ana. 

Alenko in Tinkaro sta na snemanju spremljali tudi starejši hčerki, ki sta tako dobili vpogled v to, kaj počneta njuni mami.

»Na snemanju smo se sicer počutile tako kot pred osemnajstimi leti, občutki, energija so vedno, ko smo skupaj, enaki kot v prvih letih, zagon in vnema tudi, počutiš se star 25 let ... Ko pa na nastopu ali ob snemanju vidiš ob strani hčerko, ki gre jeseni v srednjo šolo, se šele zaveš, da je od snemanja zadnjega skupnega videa minilo že šestnajst let,« so po koncu snemanja povedale ljubljenke slovenskih poslušalcev.

Foto: Bepop - Daj se nasmej

Bepopovke še niso za staro šaro

Bepopovke so razkrile, kako je bilo na snemanju: »Malo je že bilo posebno, ker je Daj se nasmej naš prvi skupni video po dolgem času. Predvsem pa smo ugotovile, da še nismo za staro šaro: celodnevno snemanje in vse, kar sodi zraven, izpeljemo brez težav.«

Članice skupine Bepopo so priznale, da nobena od njih sicer nima diplome Akademije za gledališče, radio, film in televizijo: »A znamo poslušati režiserja, se vživeti v zgodbo ter hitro in profesionalno oddelati, kar se nam naroči.«

Vse tri pevke imajo s snemanjem precej izkušenj, saj je skupina Bepop nastala pred kamerami. Ana Praznik je zadnja leta vodila televizijsko oddajo Delovna Akcija, Tinkara Fortuna je nastopala v šovu Zvezde plešejo, Alenku Huskič pa redno snema spot tudi s skupino Sopranos.

Foto: Bepop - Daj se nasmej
Foto: Bepop - Daj se nasmej

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice