Trgovinska zbornica je pozvala k izrednemu sestanku pri Janezu Janši. Ta je potekal danes, pogovori pa so potekali v smeri zagotavljanja pogojev za čim hitrejše odprtje trgovin.

Na sestanku so sodelovali predsednica Trgovinske zbornice Mariča Lah, Janez Janša, minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, infektologinja Bojana Beović ter predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal in direktorica Magistrat International Helena Draškovič

Dogovorjeno je bilo, da bi lahko začeli s sproščanjem nekaterih omejitvenih ukrepov, a le pod pogojem izboljšanja epidemiološkega stanja. 

Če bi se torej pokazal vidni napredek pri zajezitvi širjenja okužb, bi lahko že prihodnji teden odpirali trgovine z oblačili in obutvijo ter avtosalonov in nekaterih storitvenih dejavnosti. 

Že januarja bi lahko omogočili obširnejše odpiranje gospodarskih dejavnosti, če bi pred vstopom v trgovine izvajali hitre teste

Da pa bi lahko pričeli s sproščanjem ukrepov pa ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Trgovinska zbornica Slovenije pozivata k doslednemu spoštovanju ukrepov.

Na gospodarskem ministrstvu pravijo, da se zavedajo, da so nekatera podjetja zaprta že večji del leta. Zato si prizadevajo, da bi jim v okviru sedmega paketa ukrepov namenili posebno pomoč. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice