Vremensko predvidljivi, a hkrati precej nepredvidljivi petek, napovedujejo vremenoslovci.

Že od včeraj se nad Alpami zadržuje vremenska fronta, ki bo šele jutri, v petek prešla naše kraje. Proces so meteorološki modeli napovedali že v začetku tedna in ujeli 24-urno časovno okno, v katerem se bo to dogajalo. 

Po tej strani bi državni meteorologi lahko napovedali, da bo vremenska napoved za petek točna in predvidljiva. A kar se tiče časovnice, kdaj približno bo začelo deževati, koliko bo padavin, kako intenzivne bodo, kako bodo časovno in krajevno razporejene, ali bo vreme povzročalo težave v vsakdanjem življenju, morda tudi škodo – torej če bo toča, močni nalivi, morda močan veter ... Vremenoslovci nimajo jasnega odgovora.

»Vemo, da bo vremenski proces intenziven. Pričakujemo marsikaj, od močnega vetra do nalivov, tudi točo. A časovni potek je tudi danes, dan pred dogodkom, še dokaj nepredvidljiv. Se bo začelo že zjutraj oziroma zgodaj dopoldne? Se bo dež z nevihtami potem razširil nad vso Slovenijo ali bodo morda nekatera območja dlje časa brez dežja? Od tega bo odvisna tudi dnevna temperatura,« pojasnjujejo vremenoslovci na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Kako kaže trenutno?

Danes popoldne bo še deloma sončno, zlasti na zahodu in severu bo kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Jutri bo več oblačnosti s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severa razširile nad večji del Slovenije. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija.

V soboto bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. V nedeljo bo sončno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice