Očitki na račun društva Maus, ki zbira denar za malegal Gala, so bili, kot kaže, upravičeni. Predsednica društva Maus Nataša Švikart je danes Galovi mami priznala, da si je 'izposodila' 29.000 evrov.

Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič je že prekinila sodelovanje z društvom Maus in predsednico Natašo Švikart ustno ovadila ovadila policiji.

»Sama mi je priznala, da je vzela 30 tisočakov iz računa, da si je kupila hišo,« razkriva Galova mama in nadaljuje: »S pojasnilo, da se je z možem ločila in mora moža izplačati, da je bila hiša ugodna in je to morala narediti.«

Razkrila je pisno izjavo, ki jo je predsednica društva Maus podpisala danes, v njej pa piše, da si je »izposodila od društva Maus znesek 29.000 evrov«, ki da ga bo »v najkrajšem možnem času nakazala na njihov transakcijski račun.« Koliko denarja je sploh zbranega za malega Gala, starši ne vedo, saj niso prejeli celotnega izpiska iz transakcijskega računa, kamor so pritekala zbrana sredstva.

»Dobila sem razpredelnico nekaterih prilivov, ne vseh, končni znesek, ki je zdaj gor je nekaj čez 18.000 evrov,« je obupana mama, ki meni, da bi – po vseh informacijah, ki jih je ta čas uspela zbrati – na računu moralo biti nekaj čez 61.000 evrov.

»To je nedopustno, kar je naredila,« v solzah dodaja mama in pravi: »Ne vem več, kam se naj obrnem. Ljudje nas obtožujejo, a ne poznajo ozadja, ne poznajo resnice.«

Spomnimo, dobri ljudje iz vse Slovenijeso zbirali sredstva za šestletnega Gala Štefliča iz Dupleka z redko boleznijo rok na računu humanitarnega društva Maus. S tem so mu želeli omogočili operacijo rok, po kateri bo lahko deček prvič v življenju sam jedel in pisal.

Predsednico društva Maus Natašo Švikart smo za odzvi poskušali priklicati, a se na telefonske klice ne oglaša.

Operacija na Floridi stane okoli 100.000 evrov. Temu je treba prišteti še vsaj trimesečno rehabilitacijo, letalske karte in tako dalje. Skupen strošek naj bi tako znašal okoli 120.000 evrov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Spet primer (nepreverjen)

zlorabe polozaja ...

Starejše novice