Slika je simbolična.
Vlada je ponovno sprejela več odločitev glede zajezitve koronavirusa.

Med pomembnejšimi novostmi je, da bomo javne prireditve znova obiskovali z zaščitnimi maskami. Dosedanji ukrepi se ohranijo, a vlada ponovno uvaja uporabo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah. 

Izjema na javnih prireditvah so le nastopajoči. Torej so le oni upravičeni nošnje zaščitnih mask. 

Ta nov odlok začne veljati 16. avgusta, veljal pa bo najmanj do 22. avgusta letošnjega leta. 

Pogoj PCT tudi za strokovni delavci in voditelji

Sprememba pa je tudi ta, da morajo pogoj PCT, torej prebolel, cepljen, testiran, izpolnjevati tudi strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti, ki izvajajo proces športne vadbe. 

Organizatorji športnih tekmovanj morajo preverjati pogoje PCT za udeležbo na tekmovanjih. Prav tako pa morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti športnike in člane ekip, organizacijsko osebje in gledalce, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno za udeležbo. To se preverja že ob vstopu. 

Odlok začne veljati 16. avgusta in bo veljal najmanj do 22. avgusta letošnjega leta. 

PCT pogoj tudi za žičničarje, taksiste in ponudnike na področju voznikov in vozil

Z novim odlokom pa se določa izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar vozniki taksijev, uporabniki žičniških naprav in osebje žičniških naprav dokazujejo. 

V novem gradivu se določa, da je ponujanje in prodajanje blaga in storitev na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji dovoljeno le ob upoštevanju sprejetih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in pod pogojem, da ponudniki blaga in storitev ter potrošniki, izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar dokazujejo z dokazili. 

Oboje začne veljati 16. avgusta in velja do vključno 22. avgusta letošnjega leta. 

Tudi na javnih prireditvah in shodih pogoj PCT

Sprememb pri omejitvi zbiranja sicer ni, a spremenil se je del, ki se nanaša na izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Udeleženci organiziranih javnih prireditev in javnih shodov morajo tako izpolnjevati pogoj PCT, kar dokazujejo z dokazili. 

Pogoj PCT se sicer zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter nad 100 udeležencev na odprtih površinah. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj PCT ni potreben, upoštevati pa je treba omejitev: en udeleženec na 10 kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice