Nadzorniki Pošte Slovenije so pod pritiskom Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije odobrili izplačilo nagrade za poslovno uspešnost zaposlenim na Pošti Slovenije.

Po poročanju STA je Saška Kiara Kumer, sekretarka Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije, ki deluje znotraj Zveze svobodnih sindikatov Slovenije potrdila, da bodo zaposleni prejeli po 400 evrov božičnice.

Sindikat je sicer v primeru, da božičnice ne bi bilo, konec novembra zagrozil z novo stavko. Sedaj so se v sindikatu odločitve o božičnici razveselili in aktivnosti povezane z stavko zaustavili.

Več za zaposlene, manj dobička?

Glede izplačila božičnice je bilo govora v nadzornem svetu, ki ga vodi Matjaž Šifkovič, že konec novembra, ampak so takrat končno odločitev preložili na sredino decembra, saj so morali še počakati na celovito analizo učinkov izplačila na poslovanje podjetja.

Pošta Slovenije je sicer v prvih devetih mesecih letošnjega leta beležila 6,6 milijona evrov dobička, ki bi pa se po ugoditvi sindikalnim zahtevam utegnil zmanjšati.

Ob nedavni stavki je poslovodstvo Pošte Slovenije popustilo Sindikatu poštnih delavcev in doseglo dogovor o zvišanju mase plač za zaposlene v poštnem prometu.

Z letom 2020 so maso plač za delavcev od prvega do vključno sedmega tarifnega razreda povečali za 7,5 milijona evrov in se še dogovorili za dodatno zaposlovanje poštarjev.

Drugi sindikat zahteval 500 evrov

Drugi reprezentativni sindikat se takrat stavki ni pridružil, so pa ob prekinitvi stavke povedali, da težave zaposlenih z novim dogovorom še zdaleč niso rešene. Poslovodstvo Pošte Slovenije so pozvali, da delavcem izplača del plače za poslovno uspešnost vsaj v višini tiste, ki so jo prejeli zaposleni v koprski Intereuropi, ki jo je nedavno prevzela Pošta, torej okoli 500 evrov.

Zaposleni so namreč ob pomanjkanju sodelavcev odločilno prispevali k temu, da bo družba tudi letos poslovala z dobičkom, so takrat menili v Sindikatu delavcev prometa in zvez Slovenije, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice