Po petih tednih bodo lahko odprle svoja vrata trgovine s pohištvom, gradbenim in tehničnim blagom. Mogoče bo opraviti tudi tehnični pregled motornega vozila.

Od 16. marca je velika večina prodajaln mirovalo, saj je vlada z odlokom odredila zaprtje prodajaln z neživilskim blagom in so bile odprte poleg trgovin z živili le lekarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte in druge specializirane prodajalne.

Ob sproščanju ukrepov zaradi ugodnih trendov epidemije koronavirusa pa z današnjim dnem lahko ponovno začnejo obratovati trgovine z gradbeno-inštalaterskim materialom, tehničnim blagom in pohištvom. Ravno tako se odpirajo avto-saloni in trgovine s kolesi, ponoven zagon pa je predviden še za vulkanizerje, avtoličarje, avtokleparje in druge servisne delavnice. Znova bodo možni tehnični pregledi motornih vozil, obratovati pa začnejo še kemične čistilnice.

Nove sprostitve po prvomajskih praznikih

Ponovno so dovoljene tudi storitve na prostem, mogoče je osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, sproščen pa je še javni promet za posebne linijske prevoze potnikov od doma do delovnega mesta in nazaj.

Naslednja širitev dovoljenih dejavnosti se pričakuje po prvomajskih praznikih, ko bodo 4. maja vrata odprle še druge prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, frizerski in kozmetični saloni ter saloni za nego živali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice