FOTO: Jure Banfi
V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so danes izžrebali tudi pare nove sezone 2. SNL, v kateri bodo letos nastopali nogometaši iz Kidričevega in Slovenske Bistrice.

Nogometaši Aluminija si spomladi niso uspeli izboriti obstanka med prvoligaši, v sezoni 2022/23 pa bodo nastopali v 2. SNL. Kidričane čaka tudi sosedski derbi z novinci Bistričani.

Članska ekipa Kety Emmi Bistrice si je, potem ko je že sezono prej ostala pred drugoligaškim pragom, preboj med drugoligaše zagotovila z naslovom prvaka v vzhodni skupini 3. SNL.

Mlade igralske zasedbe, ki ima po besedah predsednika dr. Vita Martinčiča visoke cilje tudi v 2. SNL, v prihajajoči sezone ne bo vodil Simon Dvoršak. Trenerski tvorec uspehov se je preselil v Velenje, v Slovenski Bistrici ga je nasledil Franc Fridl.

V Kidričevem se tudi po selitvi med drugoligaše nadaljuje mandat Roberta Pevnika, ki v zaključku minule sezone ni uspel preprečiti praktično neizbežnega.

Rdeči so z desetim mestom zaključili šest sezon dolgo prvoligaško zgodbo, ki jo bo verjetno zapustilo še nekaj nogometašev. V Kidričevem o kadrovskih spremembah še molčijo.

Uvodoma v gosteh

Kidričani bodo povratek med najboljše klube v državi pričeli v Krškem, na prvi avgustovski konec tedna pa bodo v drugem krogu prvenstva gostili ljubljansko Ilirijo.

Bistričani se med drugoligaše vračajo po treh desetletjih, tudi oni pa bodo uvodoma gostovali. Četa Franca Fridla bo drugoligaški krst prestala na najbolj oddaljenem gostovanju v Dekanih.

Drugoligaški nogomet se bo v Slovensko Bistrico vrnil v drugem krogu tekmovanja, ko bodo pod Pohorjem gostovali Dobljani.

In kdaj bo odigran sosedski spopad Aluminija in Kety Emmi Bistrice? To bo konec septembra, v sklopu devetega kroga, ko bodo Bistričani odšli v Kidričevo.

V sezoni 2022/23 bodo drugi razred slovenskega nogometa sestavljali Aluminij, Triglav, Krka, Rogaška, Rudar Velenje, Nafta 1903, Vitanest Bilje, Primorje, Roltek Dob, Ilirija 1911, Fužinar Vzajemci, Beltinci Klima Tratnjek, Jadran Dekani, Krško ter Kety Emmi Bistrica in Brinje Grosuplje, v prejšnji sezoni najboljša kluba 3. SNL vzhod in zahod.

Kidričanom priznanje za »Fair-play«

Ob žrebu je potekala tudi podelitev nagrad za preteklo sezono. V tekmovanju »Fair-play« so v sezoni 2021/22 prvo mesto osvojili Domžalčani, drugo mesto je pripadlo ljubljanskemu Bravu, tretje pa Aluminiju.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je še enkrat predstavil dobitnike priznanj najboljšim posameznikom minule sezone.

Spomnimo, v enajsterico SPINS so bili uvrščeni Ažbe Jug (Maribor), Nemanja Mitrović (Maribor), Žan Žužek (Koper), Gregor Sikošek (Maribor), Martin Milec (Maribor), Tomi Horvat (Mura), Kaheem Parris (Koper), Antoine Makoumbou (Maribor), Ognjen Mudrinski (Maribor), Lamin Colley (Koper) in Mustafa Nukić (Olimpija).

Po glasovanju javnosti, nogometašev, trenerjev in novinarskih redakcij 12 medijskih hiš je bil za najboljšega igralca sezone izbran Ognjen Mudrinski, ki je bil tudi prvi strelec lige, Tomi Horvat pa je bil najboljši mladi igralec sezone. Za najboljšega trenerja sezone je bil proglašen Zoran Zeljković.

Kdo bo v sezoni 2022/23 osvojil vrh drugoligaške lestvice?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice