Pri prvoligašu iz Kidričevega, ki ni igral tekme prvega kroga Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru ter bil zato kaznovan s porazom 0:3, 1500 evri in odvzemom dveh točk, so izrazili nezadovoljstvo nad prejeto kaznijo.

Spomnimo, NK Aluminij, ki je po treh krogih na predzadnjem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije z eno točko, niso odigrali uvodne tekme z Mariborom.Pri odločitvi so se sklicevali na dejstvo, da zaradi okužb s koronavirusom in karantene niso imeli dovolj časa za pripravo na tekmo, kar bi posledično lahko vodilo v poškodbe nepripravljenih nogometašev.

Disciplinski sodnik NZS je uvedel postopek in klub zaradi samovoljne odpovedi nastopa kaznoval s porazom 0:3, 1500 evri in odvzemom dveh točk, in prav odvzem točk je še najbolj razburil vodstvo kluba. 

»Odločitev disciplinskega sodnika NZS, ki je NK Aluminiju naložila dodatne kazni, nismo pričakovali; še posebej ne tistega dela, ki se nanaša na odvzem točk. Ponovno izpostavljamo, da je šlo v navedenem primeru za izredno situacijo, kjer ni bilo športne in pravne prakse ter da je NK Aluminij že ob prvem primeru evidentirane okužbe apeliral na testiranje vseh igralcev, da bi lahko negativni nadaljevali s treningi. Tej in vsem nadaljnjih prošnjam o delegiranju prve tekme in prestavitvi nista uslišala ne NZS in ne tekmec. Posebej pa pri tej zmedi okrog korone bode v oči dejstva, da za vse klube prve lige, ki so se znašli v podobni situaciji z evidentiranimi pozitivnimi primeri, niso veljala enaka pravila in protokoli. To daje občutek, da vsi klubi nismo enakopravno obravnavani.

Na sklep tekmovalne komisije, ki je registrirala tekmo prvega kola z NK Maribor se nismo pritožil, saj smo zavestno sprejeli odločitev, da je to manjše tveganje kot pa morebitne nadaljnje poškodbe nepripravljenih igralcev. Nad dodatnimi sankcijami v izrednem primeru koronavirusa pa smo, kot že zapisano presenečeni. Sklep disciplinskega sodnika bomo proučili in se odločili o nadaljnjih aktivnostih kluba,« so sporočili iz slovenskega prvoligaša.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice