Foto: Jure Banfi
Ker se nogometaši Aluminija niso udeležili tekme v Mariboru, so to registrirali z rezultatom 3:0 za Maribor, ki je tako brez truda prevzel vodstvo na lestvici. Aluminij je zaradi neodigrane tekme v disciplinskem postopku.

Nogometni klub iz Kidričevega je v nedeljo obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da se ekipa Aluminija ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. Ker nogometaši niso pripotovali v Ljudski vrt, je bila Nogometna zveza Slovenije zato prisiljena odpovedati zadnjo tekmo uvodnega kroga jubilejne tridesete sezone, stekli pa so tudi postopki proti klubu.

Mariboru tri točke, Aluminij v disciplinski postopek

Nogometna zveza Slovenije je dan po odpovedani tekmi določila, da se dvoboj registrira z rezultatom 3:0 za Maribor, Aluminij pa čaka disciplinski postopek.

»Aluminij je na Nogometno zvezo Slovenije 20. avgusta naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika Nogometne zveze Slovenije, ki govori o tem, da se predlaga preložitev v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev, kakor tudi ne v skladu s covid-19 sklepi, ki opredeljujejo, da mora tekma biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev. V primeru Aluminija je bila tekma z Mariborom na sporedu šesti dan,« so v sporočilu za javnost pojasnili na Nogometni zvezi Slovenije. 

Za prestavitev tekme ni bilo upravičenega razloga

Vodja tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije je ugotovil, da na podlagi veljavnih predpisov in sklepov pristojnih organov tekmovanj ni bilo upravičenega razloga za prestavitev tekme, zato prošnji za prestavitev tekme niso ugodili.

Ker se nogometaši iz Kidričevega niso udeležili tekme v Mariboru, je bila tekma po uradni dolžnosti registrirana z rezultatom 3:0 za Maribor, zaradi neodigrane tekme pa je vodja tekmovanj predal NK Aluminij v disciplinski postopek. Aluminij ima osem dni časa za pritožbo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Alojz (nepreverjen)

NZS kaj je pri vas več vreden nogomet in šele nato zdravje nogometašev. Ali se sploh zavedate kako ste krivični do nekaterih klubov. Sekretar pa si naj malo zbistri glavo in tudi disciplinska komisija naj dela po srcu ne po položaju denarja v klubu.

Starejše novice