Postopki, vezani na odločitev Nogometnega kluba Aluminij, da zaradi trenutne izredne situacije ne tvega z igranjem in ne odigra uvodnega kroga Prve Lige Telekom Slovenije, so s sklepom Komisije za pritožbe Nogometne zveze Slovenije zaključeni.

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je sprejela sklep, da se Nogometnemu klubu Aluminij ne odvzamejo točke, obvelja pa izrečena denarna kazen.

»V Nogometnem klubu Aluminij smo prepričani, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije,« sporoča vodstvo kluba.

Pri tem poudarjajo, da so v klubu večkrat poudarili, da zavestno sprejemajo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi z Nogometnim klubom Maribor in denarno kazen, ki jim je bila naložena.

A pri tem poudarjajo, da so jim bile nesprejemljive druge sankcije v izredni situaciji kot je covid-19, kjer po njihovih besedah »ni bilo ne športne in ne pravne prakse in klub postavljajo v neprimerljiv položaj z ostalimi.«

»Nogometni klub Aluminij gre po svoji jasno začrtani poti, skrbno in preudarno ter skromno, a ambiciozno naprej,« zaključujejo v klubu.

Spomnimo ...

Nogometni klub Aluminij ni odigral uvodne tekme z Mariborom. Pri odločitvi so se sklicevali na dejstvo, da zaradi okužb s koronavirusom in karantene niso imeli dovolj časa za pripravo na tekmo, kar bi posledično lahko vodilo v poškodbe nepripravljenih nogometašev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice