Slika je simbolična.
Grajena ANpro ali Boč Poljčane? Kdo bo letošnji zmagovalec Super lige Medobčinske nogometne zveze Ptuj? Tekmeca za vrh lestvice sta pred zadnjim krogom točkovno poravnana.

V prvoligaških sredinah že odštevajo dneve do pričetka priprav na novo sezono, nižjeligaška tekmovanja pa v teh dneh dobivajo zaključni epilog. Jutri bo znan tudi prvak Super lige MNZ Ptuj.

Grajena ANpro ali Boč Poljčane, kdo bo prvak Super lige Medobčinske nogometne zveze Ptuj? Kandidata za vrh lestvice sta v 17 tekmah zbrala 35 točk, boj za vrh lestvice pa bo odločen v zadnjem krogu.

Prvak Super lige MNZ Ptuj si bo zagotovil pravico za preboj med tretjeligaške klube, med katerimi je v sezoni 2021/22 nastopala peterica klubov s področja MNZ Ptuj, Videm, Zavrč, Cirkulane, Podvinci in Bistrica, ki se seli med drugoligaše.

V predzadnjem krogu zapravili dve točki prednosti

Da bo prvenstvo napeto vse do zadnjega, so pred dnevi poskrbeli tudi nogometaši Bukovcev, ki so se iz Poljčan vrnili z remijem, kar je izkoristila Grajena in z visoko zmago nad Markovci (8:1) ujela tekmeca.

Čeprav Grajena, ki je letošnja novinka v ligi, pred zadnjim krogom zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih zaseda prvo mesto lestvice, pa nogometaši Boča iz Poljčan še vedno sami odločajo o svoji usodi. 

Če bosta vodilni ekipi tudi točkovno poravnani tudi po zadnjem krogu, bo v skladu s Tekmovalnim pravilnikom NZS o končni razvrstitvi v prvi vrsti odločal razplet medsebojnih tekem.

V tem primeru je v prednosti ekipa iz Poljčan, ki je v uvodnem krogu sezone Grajeno premagala s 7:0. V desetem krogu tekmovanja so se točk veselili pri Grajeni in Boču v začetku maja zadali prvi poraz sezone.

Boč pri zadnji Skorbi, Grajena k tretjim Bukovcem

Ekipa Boča bo poslednji komplet točk v soboto napadala pri zadnji Skorbi, Grajena pa bo gostovala pri tretjeuvrščenih Bukovcih. Obe tekmi se bosta pričeli ob 18. uri.

V poljčanskem taboru se lahko pred zadnjo tekmo prvenstva pohvalijo z najtrdnejšo obrambo lige, ki je nasprotnikom dovolila zgolj 15 zadetkov, Grajena pa je z 52 goli najbolj strelsko razpoloženo moštvo. Iz njihove zasedbe prihaja tudi prvi strelec lige, Vojko Tominc je v polno meril 19-krat.

O pomembnosti obeh tekem veliko pove podatek, da bosta potek srečanja nadzirala že uveljavljena sodnika. V Skorbi bo pravico delil Janko Golob, v Bukovcih pa Niko Mihelič.

Skorba se s tekmo proti kandidatu za vrh lestvice poslavlja od Super lige, s slavjem v 1. razredu MNZ Ptuj pa so si možnost napredovanja zagotovili nogometaši Središča, ki so za štiri točke ugnali sosede iz Ormoža.

Kdo pa se bo iz četrtega preselil v tretji razred slovenskega nogometa? Na to bo potrebno počakati do sobote.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice