Foto: HRC
V Dolini pod Kalom bo v nedeljo predzadnja dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu.

Dirke so v Dolini pod Kalom vselej odlično obiskane, dober obisk pa si organizator AMD Šentvid pri Stični obeta tudi letos, saj prvenstvo v večini kategorij še zdaleč ni odločeno.

Gajserju se nasmiha deseti naslov državnega prvaka

V odprti, »kraljevi« kategoriji je Tim Gajser letos po pričakovanjih še neporažen in se mu nasmiha deseti naslov državnega prvaka v karieri. Klemen Gerčar se je ustalil na drugem mestu in je najresnejši kandidat za podprvaka letošnjega prvenstva.

Luka Milec je bil najhitrejši v prvi polovici prvenstva v kategoriji MX2, v drugem delu pa je primat prevzel Jan Pancar, zmagovalec zadnjih dveh dirk. Pancar bo kot predstavnik domačega društva v nedeljo še dodatno motiviran za novo zmago. V prvenstvu še naprej vodi Luka Milec, ki je odpeljal dirko več kot Pancar.

Maks Mausser, ki tekmuje v kategoriji MX 125, je letos pokazal izjemen napredek tako v domačem kot evropskem prvenstvu. V državnem prvenstvu je bil na vseh dirkah najboljši in se lahko pohvali s štirimi zmagami. Drugo uvrščeni Matevž Robek za Mausserjem zaostaja več kot za eno vožnjo.

Borba za podprvaka bo zelo zanimiva

V kategoriji MX 85 so letos vse zmage odšle v roke madžarskega tekmovalca Noela Zanocza. Če bo Madžar nadaljeval v enakem ritmu, se bo veselil naslova državnega prvaka, bolj zanimiva pa bo borba za naslov podprvaka, saj sta Anej Ilič in Bor Brejc tesno skupaj, oba pa sta tudi poškodovana. Brejc bo moral zato dirko izpustiti. Razvrstitev v kategoriji MX 85 se bo kot kaže do konca še precej pomešala. Jaka Peklaj, ki brez konkurence dominira v kategoriji MX 65, se bo v nedeljo vrnil po poškodbi prstov, ki jo je staknil na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu in bo glavni favorit domačega društva.

Letos je velika konkurenca tudi v veteranskih kategorijah, kjer se med najbolj izkušenimi tekmovalci odvijajo zanimivi dvoboji. Pri mlajših veteranih se je med sezono na proge vrnil Sašo Kragelj in zmagal na zadnjih dveh dirkah, pri starejših veteranih pa je Bogomir Gajser letos še brez poraza. V konkurenci MX 50, ki šteje za točke pokalnega tekmovanja, vodi Val Slavec.

Tekmovanje se bo začelo ob 11. uri

Vstopnina bo 10 evrov za odrasle, otroci imajo prost vstop.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice