Izvršni odbor Uefe bo jutri imenoval gostitelja evropskega prvenstva U21 v nogometu leta 2021, za katerega se poteguje tudi Slovenija s skupno kandidaturo z Madžarsko. Prvenstvo bi zagotovo gostil tudi Maribor.

Kot smo pred meseci že poročali, je Nogometna zveza Slovenije v sodelovanju z madžarsko zvezo že na začetku leta vložila skupno kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva U21 v nogometu leta 2021, ob tem pa je naša zveza že sklenila dogovore z mariborskim podjetnikom. Tekme bi se tako igrale v Ljudskem vrtu.

Slovenija je oddala skupno kandidaturo z Madžarsko, njuna tekmeca pa sta še Gruzija in Francija, čeprav tega Uefa ni nikjer potrdila, nekateri mediji pa omenjajo tudi skupno kandidaturo Irske in Severne Irske.

Organizatorja evropskega prvenstva v nogometu U21 leta 2021 bo Uefa izbrala na zasedanju izvršnega odbora Uefe, ki poteka danes in jutri v Dublinu. Prihodnje mladinsko evropsko prvenstvo v nogometu gostita prihodnje leto Italija in San Marino, na njem pa bo igralo 12 udeleženk. 

NZS že sklenila dogovor z mariborskim podjetjem

Če bi Slovenija in Madžarska organizirali evropsko prvenstvo, bi se najboljši mladi evropski nogometaši nedvomno mudili tudi v Mariboru. To nakazujejo tudi nekatere poteze Nogometne zveze Slovenije, ki so že navezale stike z nekaterimi mariborskimi podjetji.

Kot smo uspeli izvedeti pred časom, je Nogometna zveza Slovenije že sklenila dogovor o sodelovanju z mariborskim podjetnikom Miranom Ferkom, sicer lastnikom podjetja Playgreen, preko katerega na Pohorje vsako leto privabi večje število športnih ekip na priprave, od letošnjega septembra pa tudi najemnikom pohorskih hotelov Arena, Bolfenk, Videc in Pohorske terase.

Evropsko prvenstvo U21 v nogometu bi tako čez tri leta lahko spremljali tudi na Ljudskem vrtu. Seveda, če izvršni odbor Uefe, ki ji poveljuje Aleksander Čeferin, podeli organizacijo prvenstva Sloveniji in Madžarski.

Danes žreb kvalifikacij za EP 2020

Sicer pa bo Evropska nogometna zveza danes ob 12. uri v Dublinu izžrebala kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo 2020. Na žreb se odpravlja tudi slovenska delegacija na čelu z novim selektorjem Matjažem Kekom

Slovenija poti proti EP 2020, na katerem bo 24 ekip, zagotovo ne bo igrala s tekmicami iz četrtega bobna, v katerem so ob Sloveniji še Madžarska, Romunija, Grčija, Albanija, Črna gora, Ciper, Estonija, Litva in Gruzija.

Prvi krog tekem kvalifikacij za EP 2020 bo med 21. in 23. marcem 2019.

Boben finalistov lige narodov: Švica, Portugalska, Nizozemska in Anglija

1. boben: Belgija, Francija, Španija, Italija, Hrvaška in Poljska

2. boben: Nemčija, Islandija, BiH, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Avstrija, Wales, Češka.

3. boben: Slovaška, Turčija, Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bolgarija in Izrael.

4. boben: Slovenija, Madžarska, Romunija, Grčija, Albanija, Črna Gora, Ciper, Estonija, Litva in Gruzija.

5. boben: Makedonija, Kosovo, Belorusija, Luksemburg, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar in Ferski otoki.

6. boben: Latvija, Liechtenstein, Andora, Mlata in San Marino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice