Foto: Jure Banfi
Konec tedna se s tekmami prvega kroga pričenja nova sezona nogometnega prvenstva. Aluminij sedmo prvoligaško sezono - šesto v nizu - odpira v soboto, z domačo tekmo proti povsem prenovljenemu Kopru.

Kidričani so bili najprijetnejše presenečenje nogometne pomladi, na zadnjih enajstih preizkušnjah so izgubili zgolj enkrat, v zadnjem krogu pa so se izognili igranju v dodatnih kvalifikacijah za obstanek.

Rdeči iz »šume« so spomladi prekrižali načrte nekaj favoritom, v zadnji četrtini prvenstva so točko odščipnili tudi Muri, Mariboru, Olimpiji in Domžalam. Lahko Aluminij podobne rezultate prenese tudi v sezono 2021/22?

»Pozimi smo bili v povsem drugačni situaciji kot sedaj. Pričenjamo z ničle, spomladi pa smo bili prisiljeni iti na vsaki tekmi po zmago. Od tega recepta ne bomo odstopali niti zdaj, je pa veliko težje pričenjati, kot pa ko se prvenstvo končuje. Za mir v hiši potrebujemo dober vstop v sezono, storili pa bomo vse, da bomo uspešni že na sobotni tekmi s Koprom,« je za Ptujinfo uvodoma dejal Oskar Drobne.

»Upam, da bomo nadaljevali tam, kjer smo ostali spomladi. Želimo si dobrega rezultata. Če bomo pomladansko igro prenesli v novo sezono, bo podoba zelo dobra,« si želi eden od najučinkovitejših strelcev v zgodovini slovenske lige.

Šestinštiridesetletnika veseli, da so v Kidričevem zadržali večino nosilcev igre, tudi Luko Janžekoviča. Vratar je v drugi polovici zadnje sezone kar enajstkrat zaklenil svoja vrata.

Aluminij se v nove sezone podaja brez četverice igralcev, med rdečimi ni več Alena Krajnca in Nemanje Jakšića. V Prištini rojeni Srb si s 140 prvoligaškimi nastopi deli vrh večne klubske lestvice.

»Najbolj pomembno je, da je okostje moštva ostalo v klubu, zadržali smo devet članov začetne enajsterice. Nemanjo bomo pogrešali, vendar je bil Gašper Pečnik že v prejšnji sezoni pomemben člen ekipe. Na tem mestu smo pripeljali še Roberta Pušaverja, še z nekaj novinci smo pridobili širino. Fantje so se dobro vključili v ekipo in od njih pričakujem, da bodo hitro postali pomemben kamenček v mozaiku,« pravi Drobne, ki je za zdaj pozdravil štiri novince.

Ob že omenjenem Pušaverju in povratniku Roku Kidriču sta se Štajercem pridružila še Tin Martić in Jaka Bizjak. Mozirjan bo po mlajšem bratu Lovru že drugi predstavnik svoje družine med rdečimi.

Strateg članske zasedbe je zadovoljen z njihovim delom na treningih, zato verjame, da lahko kmalu postanejo nosilci igre.

Kot že zapisano, v soboto v Kidričevo prihaja Koper. Kanarčki so po sezoni razočaranja povsem prevetrili svojo slačilnico, nov je tudi trener. Na Bonifiko se je preselil Zoran Zeljković.

Kako bodo vse novosti vplivale na pripravo? 

»Tudi spomladi se nismo preveč ozirali na to, s kom igramo, ampak smo se osredotočali na svojo igro. Tako bo tudi sedaj. Res je, v Kopru se je zgodilo veliko sprememb, vendar igramo doma, šli bomo na zmago in upam, da se bomo veselili že v soboto,« je trener Aluminija napovedal uvodno preizkušnjo sezone.

Kidričani in Koprčani se bodo za prve prvenstvene točke udarili ob 17. uri.

V Kidričevem so sicer danes predstavili še petega novinca. Aluminiju se je pridružil nigerijski vezist Johan Nkama, ki ga je rdečim posodil švicarski Lugano. Gre za nogometaša, ki je v prvoligaški konkurenci že branil barve Ankarana in Gorice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice