Pri Muri so v prejšnjem tednu zagnali akcijo Mi smo Mura in z njo povezali 50 gostiln po vsem Pomurju, v katerih si lahko zagotovite zbirateljske vstopnice za tekmo s Tabor Sežano, ki bo odigrana pred praznimi tribunami.

To, da imajo v Murski Soboti izjemno zveste navijače, se je že velikokrat potrdilo. Akcija Mi smo Mura pa je še en dokaz, ki temu pritrjuje.

V zadnjem tednu so tako prodali že čez 5800 vstopnic, k temu pa je pripomoglo tudi 50 gostiln, ki so se pridružili tej akciji.

Karte si lahko privrženci črno-belih zagotovijo med drugim v Okrepčevalnici Marjana v Murski Soboti, kjer je prva 'runda' že bila razprodana.

»Za Muro navijamo vsi, tudi naši gostje, zato sploh ni bilo vprašanje, ali se bomo pridružili tej akciji,« pravi šef Dejan Vrečič, ki pričakuje še večji naval ob morebitni uvrstitvi v finale Pokala Slovenije. Pričakuje, da bo število prodanih vstopnic prešlo deset tisoč.

Nič drugače ni v Rakičanu v Dalmatinka baru, kjer je šefica Zorica Šadl ravno tako navdušena nad odzivom.

»Vsi živijo za klub in jim ni težko dati pet evrov za nakup vstopnice. Kart mi sploh ni treba ponujati, saj jo skoraj vsak gost kupi in to sam od sebe,« pripoveduje Šadlova, ki pa nad odzivom ni niti malo presenečena.

Zoran Zelko, vir: Facebook

Zvesti navijači in Korošec s črno-belim srcem

Eden izmed najzvestejših pripadnikov soboške Mure je Zoran Zelko, ki se je, tako kot se od zvestega navijača spodobi, zagotovil celoten komplet, v katerem je 33 kart. Za takšne kupce je klub pripravil posebno nagrado, saj dobijo podpisan dres Mure in zahvalno plaketo.

»To smatram kot podporo klubu v teh težkih časih koronovirusa in tudi kot neke vrste spomin, ki mi bo ostal celo življenje. Takšnega kompleta namreč več nikoli ne bo mogoče kupiti,« pojasnjuje Zelko.

Da ni treba iti iz Murske Sobote, da ti začne srce biti za Muro, pa dokazuje Primož Muraus, ki prihaja iz Koroške. Čeprav črno-beli niso njegov prvi klub, pa mu je Mura zlezla pod kožo.

»Tukaj živim že sedemnajst let in se mi zdi normalno, da tako pomagam domačemu klubu. Da bi kupil vstopnico za tekmo, na katero ne morem iti? Vsekakor, zakaj pa ne bi pomagal na ta način,« pripoveduje Korošec.

Kje je meja?

Navijači Mure kljub svoji zvestobi vedno znova presenetijo vodilne može kluba in presežejo pričakovanja. Nad odzivom pa je navdušen tudi Ante Šimundža.

»To je čudo. Gre za zadevo, ki je izrednega pomena za nas in vedno znova me presenetijo ti ljudje s svojo pozitivnostjo in pripadnostjo,« pravi Murin strateg, ki ne skriva navdušenja nad priljubljenostjo njegovega kluba.

Število prodanih vstopnic je že preseglo kapaciteto Fazanerije, zna pa se zgoditi, da bo prodanih vstopnic toliko, da bi napolnili dve Fazaneriji.

V kolikor se je ta številka pred začetkom akcije zdela nemogoča, pa je zdaj z vsakim dnem bližje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice