V elitni kategoriji MXGP bo na nedeljski deveti dirski svetovnega prvenstva od Slovencev nastopil le Tim Gajser.

Že v nedeljo bo v Franciji, na prizorišču pokala narodov iz predlanske sezone, deveta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu. V elitni kategoriji MXGP bo nastopil tudi svetovni prvak Tim Gajser.

Preostali slovenski kandidati poškodovani

Poškodbe so letos med motokrosisti že v prvi polovici sezone terjale visok davek tudi med Slovenci. Klemen Gerčar je bil pred dnevi operiran in ga čaka daljše okrevanje po poškodbi kolena, Peter Irt po padcu v Angliji izpred dveh tednov še ni nared za dirko, Jernej Irt pa si je minuli vikend v Nemčiji izpahnil ramo. Slovenska zasedba bo zato v Franciji precej okrnjena.

Seveda pa tudi Tim Gajser ni stoodstotno pripravljen, saj še vedno okreva po padcih, ki ju je doživel v Latviji in Nemčiji.

Cairoli v prednosti

Gajser je na dirki v Nemčiji precej izgubil, a glede na njegovo zdravstveno stanje vseeno pridobil pomembnih dvajset točk. Antonio Cairoli, ki je v tem obdobju izjemno samozavesten in suveren, je Gajserju v seštevku svetovnega prvenstva ubežal na štiriinštirideset točk prednosti. »Sem v zelo dobri formi in na motorju uživam,« je po zmagi v Nemčiji dejal Cairoli in na vprašanje o tem, kaj je po njegovem mnenju vzrok za Gajserjeve padce, povedal:

»Tako je, ko greš preko svojih zmožnosti. Tudi sam sem doživljal enako v sezonah, ko mi ni šlo, kot bi si želel. Vendar na silo ne gre. Tim je odličen voznik in verjamem, da bo kmalu spet pri vrhu.«

Foto: AMZS

Gajser progo že pozna

Gajser veliko časa za rehabilitacijo ni imel, saj si tokrat dirki svetovnega prvenstva sledita brez prostega vikenda, je pa v treh prostih dneh skušal čim več počivati. »Želim se vrniti v boj za naslov prvaka. Proge v Erneeju se spomnim iz leta 2015, ko sem tukaj tekmoval na pokalu narodov. Gre za tipično francosko trdo podlago z veliko kamenja in zares ozkimi ovinki,« se proge spominja Gajser, ki upa, da se bo v nedeljo ponovno boril za najvišja mesta.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri, prenos tekme pa si lahko ogledate na Šport TV 1.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice