Kristjan Čeh in Tina Šutej danes na diamantni ligi.

Slovenska rekorderja Kristjan Čeh in Tina Šutej bosta danes nastopila na diamantni ligi v britanskem Birminghamu, kjer bosta v metu diska in skoku s palico v krogu favoritov za najvišja mesta.

To bo druga diamantna liga sezone, na uvodni v Dohi 13. maja je bila edina slovenska predstavnica Neja Filipič v troskoku peta s 14,43 metra.

Triindvajsetletni Čeh je konec prejšnjega tedna v Mariboru na prvi tekmi v poletni sezoni zmagal s 67,40 metra in je s tem peti na letošnji lestvici izidov na svetu.

Vodi olimpijski in svetovni prvak Šved Daniel Stahl, ki je 69,11 metra vrgel v ameriški Chuli Visti 7. aprila. Nihče izmed preostalih ni presegel 67,69 metra, kar pomeni, da je Ptujčan zelo blizu drugega mesta.

Ptujčan je izjemno začel letošnje leto in 12. marca na evropskem pokalu v metih v portugalski Leirii zmagal in s 66,11 metra prvič v karieri ugnal tudi Stahla. Pred tem je 27. februarja na Ptuju dosegel 67,27 metra.

Še boljšo zimsko sezono pa je imela Šutejeva. Kronala jo je 19. marca v Beogradu, kjer je na dvoranskem svetovnem prvenstvu osvojila bronasto medaljo s 4,75 metra.

S šesto slovensko kolajno na dvoranskih svetovnih prvenstvih je Ljubljančanka, ki zadnja leta živi in trenira v Celju, nadgradila srebro, ki ga je osvojila na dvoranskem evropskem prvenstvu marca lani na Poljskem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice