Organizatorji Zlate lisice pred današnjo snežno kontrolo ne mečejo puške v koruzo. Snega sicer še ni dovolj, a da bi Zlato lisico izpeljali v Mariboru in ne Kranjski Gori, bodo delavci storili vse, kar je možno.

Danes bo znano, če bomo v prvem vikendu prihajajočega leta lahko v Mariboru spremljali najboljše smučarke. Usoda 54. Zlate lisice je v rokah Hansa Grogla, kontrolorja Mednarodne smučarske zveze, ki bo danes opravil snežno kontrolo in odločil, ali bo Maribor gostil Zlato lisico, ali pa bo narava premagala borbene branikovce.

Možnosti za Zlato lisico v domačem mestu so zelo slabe, če ne že skorajda nične. Če Zlate lisice ne bo možno izpeljati v Mariboru, se bo ta preselila v Kranjsko Goro.

Sneg še manjka, a upanje ostaja

Dan pred kontrolo je bil na pohorski strmini zelo živahen, saj so z zgornjega dela razgrinjali kupe snega po strmini in proti vznožju Pohorja. Vseh upov organizatorji nikakor še niso pokopali, v pričakovanju mrzle noči pa upajo tudi na kak dodaten dan za pripravo ustrezne proge.

Tako živahno je bilo na pohorski strmini dan pred snežno kontrolo.

»Zaenkrat je vse v fazi izgradnje. Dela se končna podoba stadion, tako tudi širina proge in debelina snega. Nekaj malega snega nam še manjka na nekaterih predelih, ampak računamo, da bodo prihodnji dnevi omogočili, da bo podlaga še debelejša,« je bil včeraj optimističen vodja Zlate lisice Mitja Dragšič, ki verjame, da tudi po snežni kontroli usoda Zlate lisice še ne bo zapečatena.

Tekma za Dragšiča ni pod vprašajem

»Za pregled pri snežni kontroli ni nujno, da je stadion že pripravljen, ali pa da je snežna podlaga že pripravljena za tekmo. Mora se videti, da je dovolj količine snega in da je dovolj široka proga. Če pa je treba še kaj dodati, mora biti vremenska napoved takšna, da bo to možno izvesti. To bomo preučili na snežni kontroli, svoje bo povedal tudi gospod Grogl, potem pa bomo šli z odločitvami naprej.«

»Nismo obupali, nikakor. Nikoli nismo. Imamo še belo za sabo in tekma za nas do snežne kontrole ni pod nobenim vprašanjem,« je še povedal nekdanji odlični smučar, zdaj pa vodja tekmovanja na Pohorski strmini.

Do Trikotne jase odlično, spodaj »na knap«

Tudi drugi v organizacijskem odboru Zlate lisice še ne obupujejo. Vse želijo storiti, da bi bila tekma 6. in 7. januarja izpeljana v Mariboru in ne v Kranjski Gori, ki je rezervni scenarij. Zlata lisice je vendarle doma v Mariboru.

»Situacija je takšna, kot jo vidite. Razgrnili bomo sneg in čakamo na snežno kontrolo. Tekma bo, bomo pa videli kje. Možnosti za tekmo v Mariboru vsekakor so, mi se bomo potrudili. Čakamo na ugodno temperaturo, da bi še malo odebelili snežno podlago. Ne mečemo puške v koruzo,« je povedal Andrej Rečnik, ki je zadolžen za pripravo prog na Zlati lisici.

»Do Trikotne jase je odlično, v spodnjih delih pa je malo »na knap«. Nismo obupali, večkrat smo že meli te težave, a nikoli nismo obupali. Do zadnjega se bomo borili, da tekma ostane v Mariboru. Končna odločitev o tem, ali bo tekma v Mariboru ali Kranjski Gori bo znana po snežni kontroli. Če bo ugodna vremenska napoved pa bomo morda še dobili kak dodaten dan za pripravo snežne podlage,« je še povedal Andrej Rečnik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice