Na včerajšnji seji vlade je bila odpravljena prepoved športne vadbe v športnih objektih, ki vstopi v veljavo 23. maja. Danes je državni sekretar razkril še določene podrobnosti za to področje.

Vlada je ob spročanju ukrepov na številnih področjih, odpravila tudi prepoved športne vadbe v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov. Športna vadba je dovoljena tudi vsem udeležencem v programu prostočasne športne vzgoje otrok in mladine. Dovoljeno bo izvajanje športnih tekmovanj do vključno državne ravni, in sicer v panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem, sprememba pa stopi v veljavo 23. maja.

Na današnji tiskovni konferenci je državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Marjan Dolinšek potrdil, da se s 23. majem odpirajo vse telovadnice in v njih se bo lahko odvijala katerakoli športna aktivnost upoštevajoč navodila NIJZ. Glede fitnessov pa je dejal, da je dovoljeno njihovo obratovanje za vrhunske športnike, s 23. majem bo omogočeno tudi plavanje, vaterpolo in vodni športi. 

Ob tem je na vprašanje, ali se bo takrat lahko tudi deset naključnih prijateljev zbralo na lokalnem nogometnem igrišču in rekreativno odigralo nogometno tekmo, pa je Dolinšek potrdil, da bo to mogoče. To pomeni, da bo možna tudi rekreativna uporaba športnih površin. 

Nogomet kot primer dobre prakse

Veliko vprašanj je bilo na temo nogometa in moštvenih kontaktnih športov, Dolinšek je še potrdil, da bodo tako z 23. majem omogočeni tudi telesni stiki na treningih in tekmah, kar pomeni, da ovir na tem področju več ne bo.

Vladni govorec Jelko Kacin pa je na to temo dejal: »Vse oči bodo uprte v Nogometno zvezo Slovenije. Želimo si, da bo uspeh NZS pri organiziranju in končanju ligaških tekmovanj bil dobra popotnica in prava praksa za druge klube. Pričakujem, da bodo nogometni navdušenci, predvsem aktivni igralci in funkcionarji, naredili vse da bo nogomet zaživel in s tem dal krila tudi drugim kolektivnim športom.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice