Po napeti skupščini Nogometnega kluba Drave, ko so bili iz vseh položajev kluba razrešeni nigerijski vlagatelji, so se predstavili novi italijanski investitorji.

Po poročanju Večera je skupščina potekala bolj mirno kot tista pred desetimi dnevi, na kateri so v klubu prekinili pogodbo z družbo Dakinda zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti. Na skupščini so določili nekatere spremembe statuta – iz imena kluba so izbrisali ime Dakinda in tako se ta znova imenuje Nogometni klub Drava Ptuj. Po novem sta v klubu omogočeni dve podpredsedniški funkciji. 

Nova podpredsednika kluba sta postala Aljaž Vuk in Fredi Kmetec. Začasni predsednik Nastja Čeh se je razrešil vseh funkcij v klubu, še poroča Večer.

Novi investitor kluba je 36-letni Italijan Salvatore Salvio Passante, sicer novinar in lastnik medija v Neaplju. Ptuj je spoznal pred 14 leti, ko je za Dravo igral njegov prijatelj Gennaro Chietti, tudi ta je bil prisoten na skupščini. 

Prvi cilj novega investitorja je poplačati dolg kluba

Po poročanju Večera bo potrebno ustanoviti novo družbo, ki bo sodelovala z društvom, v tem podjetju pa bo imel investitor 64-odstotni delež, preostanek pa ptujski nogometni klub.

Prvi cilj novega investitorja je poplačati dolg kluba, ki znaša okoli 160.000 evrov. Italijanski investitorji naj bi zagotovili 100.000 evrov za stroške v preostanku letošnje sezone. Vsako naslednje leto naj bi investitor zagotovil 200.000 evrov za delovanje članske ekipe. 

Passante je na predlog Nastje Čeha postal novi predsednik kluba. Kot pravi, je njegov načrt, da Dravo znova pripelje v prvo ligo. Na Facebooku se je razpisal celo o igranju kluba v ligi Evropa v roku treh let.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice