Foto: FC Drava Ptuj
Z včerajšnjimi tekmami 26. kroga se je končalo tekmovanje v 3. SNL vzhod. Naslov prvaka so slavili v Slovenskih Konjicah, Dravinja je bila boljša od tretjega Vidma, Drava pa je s sedmo zaporedno zmago potrdila drugo mesto.

Zadnji krog 3. SNL vzhod se ni razpletel povsem po željah nogometašev Drave, ki so sezono sklenili s sedmo zaporedno zmago.

Ptujčani so, čeprav so mrežo Šmartnega zatresli kar petkrat, ostali na drugem mestu lestvice, saj vodilni Konjičani z novo zmago niso dovolili popolnega preobrata na vrhu lestvice.

Dravinja, ki se je pred dnevi po zaostanku dveh golov rešila že v Brežicah, je v 66. minuti tekme prišla do nujno potrebne zmage. Konjičani so s tremi točkami osvojili naslov prvaka 3. SNL vzhod, junak gostiteljev tekme je Žan Ramšak. Videmčani so kljub osmemu porazu zadržali tretje mesto.

Dvoršak prebudil ptujsko zasedbo

Če se bodo v Slovenskih Konjicah lotili drugoligaškega projekta, za zdaj vodstvo kluba na svojih spletnih kanalih kluba še ni razjasnilo, so se pa nogometaši Dravinje kljub vsemu prešerno razveselili naslova prvakov.

Na Ptuju so se morali kljub odlični pomladanski seriji zadovoljiti z drugim mestom 3. SNL vzhod. Modri so niz zmag podaljšali tudi v dvoboj s Šmartnim, že pred so premagali Zavrč, Ljutomer, Cirkulane, Dobrovce, Brežice in Videm.

Brez dvoma lahko zapišemo, da je Simon Dvoršak preporodil svojo ekipo. Drava je v nadaljevanju sezone - 49-letni strokovnjak je vodenje ptujske ekipe prevzel pozimi - dobila devet od skupno 12 preizkušenj.

Ptujčani so s sedmimi zaporednimi zmagami ob koncu sezone povsem spribližali vrhu lestvice, saj so si Konjičani privoščili kakšen spodrsljaj več. Dravo so spomladi premagale zgolj Šampion in sosedje iz Podvincev.

»Kurenti« so še drugič zapored slavili 5:0, mreža Šmartnega se je po vsega sedmih minuta igre tresla dvakrat. V tretji minuti je bil natančen Niko Šalamun, štiri minute kasneje pa še Marcel Blaj. Izid se do polčasa ni več spremenil, Ptujčani pa so udarno vstopili tudi v nadaljevanje tekme. 

Šalamun je z drugim zadetkom v 47. minuti zadel za 0:3, šest minut zatem pa je bil uspešen še Niko Drevenšek. Piko na i zmagi Ptujčanov je v 82. minut pristavil Danielu Anthonyja Miličiću.
 

Pri Vidmu veseli tretjega mesta, Podvinci ujeli zgornji dom

Ptujčani se lahko veselijo vsaj podatka, da v so v preteklih mesecih močno dvignili svojo formo, sezono pa so zaključili z drugim najuspešnejšim napadom in obrambo lige.

Z razpletom sezone so verjetno zadovoljni tudi v Vidmu, čeprav so dolgo lovili vrh lestvice. Videmčani so zaključku sezone morali čestitati tako Ptujčanom in včeraj še Konjičanom, Drava pa jim je po dveh zaporednih porazih ušla za šest točk.

Imajo pa prav Videmčani (in tudi Konjičani) najboljšega strelca lige, že omenjeni Žan Ramšak je v zadnjem krogu ujel Roberta Kureža, oba pa sta v letošnji sezoni 3. SNL vzhod dosegla 20 zadetkov. S tremi goli manj jima sledi Jan Ziko Zajko.

Gre za prvega strelca Podvincev. Ekipa Roberta Hojnika je imela pred zadnjim krogom priložnost, da ujame točkovni izplen tretjega Vidma, a so v Podvincih slavile Dobrovce in drugega tretjeligaša iz ptujske občine potisnile na sedmo mesto lestvice.

Zavrč je bil v lokalnem haloškem spopadu s 3:1 boljši od Cirkulan, pred 250 gledalci je z zmago s 3:1 potrdil osmo mesto. V 24. minuti so z bele točke sicer povedli gostje, v polno je meril Daniel Ljubec, Zavrčani pa so do popolnega preobrata prišli med 60. in 78. minuto, ko je kar trikrat zadel Gregor Predikaka.

Kot že zapisano, je Zavrč sezono zaključil na osmem mestu, 11. pa je pripadlo Cirkulanam.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice