Drava je v 23. krogu 2. SNL gostovala v Ljubljani in doživela še drugi zaporedni poraz.

AŠK Bravo - Drava Ptuj 2 : 1 (0 : 0)

Jugovar 50., Đajić 55; Bizjak 76.

Prvenstvo v drugi slovenski nogometni ligi se preveša v sklepno fazo, nogometaši Drave, ki so prvi zasledovalec soboške Mure, pa so si v zadnjih dveh krogih privoščili bržkone usodna spodrsljaja v bitki za prvo mesto. Zdaj se obeta ogorčen boj za drugo mesto, ki vodi v kvalifikacije.

Ptujčani so namreč v zadnjih dveh krogih dvakrat klonili proti kluboma iz Ljubljane. Pred tednom dni je bila na Ptuju Ilirija boljša kar s 4 : 0 in poskrbela za najvišji poraz Drave v letošnjem prvenstvu, sol na rano pa so dodali nogometaši Brava, ki so Nastjo Čeha in soigralce premagali z 2 : 1.

Prvi polčas v Ljubljani je sicer minil brez zadetkov, v nadaljevanju pa so domačini preko Jugovarja in Đajića hitro dosegli dva zadetka. Dravi je gol za upanje vsaj na remi prinesel Bizjak, toda več kot tokratni gostje niso bili sposobni.

Drava s porazom zdaj za soboško Muro zaostaja že za velikih devet točk, črno-beli imajo ob tem še tekmo manj. Tekmo manj od Drave ima tudi Nafta, ki pa včeraj ni izkoristila priložnosti, da bi prehitela Ptujčane, saj so doma klonili proti Radomljam. Drava ima tako še vedno dve točki prednosti pred Lendavčani in šest pred Radomljani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice