FOTO: Jure Banfi
Kidričani odmevne zmage na koprski Bonifiki niso uspeli potrditi še na domačem igrišču. Zmage so se veselili pri ljubljanskem Bravu. Domači strateg Oskar Drobne je bil mnenja, da poraz ni bil zaslužen.

Aluminij je bil kaznovan za neučinkovitost, je po petem porazu menil Oskar Drobne, ki je v dvoboj z Bravom poslal oslabljeno zasedbo s kar četverico mladincev na klopi.

Ljubljančani so se z minimalno zmago, ki jo je v drugem polčasu priigral Amar Memić, zavihteli na vrh lestvice, Aluminij je ostal deveti.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 63. minuti, ko je bosansko-hercegovski napadalec izkoristil podajo Lorena Maružina.

»Znova smo bili tisti, ki smo v prvem polčasu imeli prve priložnosti, vendar smo bili neučinkoviti. V drugem polčasu je bilo preveč napak v zadnji tretjini igrišča, v katero smo prihajali dokaj uspešno. 

Zmanjkala je zadnja podaja, premalo je bilo konkretnosti v kazenskem prostoru, kjer ne prihajamo pred igralce, in tu tiči vzrok neučinkovitosti,« je po zadnjem sodniškem žvižgu dejal Drobne.

Čvrsta tekma pripadla Bravu

Popoldanski obračun ni postregel z veliko priložnostmi, so pa bili Ljubljančani učinkovitejši od gostiteljev. Bravo je tako dobil šele drugo od skupno desetih medsebojnih tekem.

Drobne je dejal, da bi bila delitev točk pravičnejša:

»Z izjemo vstopov v oba polčasa, uvodnih deset minut, smo odigrali zelo čvrsto tekmo. Izgubili smo brez tega, da bi si nasprotnik ustvaril priložnost, Bravo je gol dosegel iz srečne situacije.

Mi na drugi strani v prvem polčasu po lepih priložnostih nismo bili učinkoviti. Neodločen rezultat bi bil najbolj realen, a je Bravo v formi in mu uspeva vse, zato jim lahko zgolj čestitam.«

Potrebno je vztrajati

Glede na videno je že po prvem polčasu prevladalo mnenje, da bo ekipa z doseženim zadetkom verjetno tudi dobila srečanje. Podobnega mnenja je bil tudi Drobne:

»Če bi zadeli prvi, bi verjetno zmagali. Tokrat je zmanjkalo nekaj športne sreče, potrebno je ohladiti glave in se pripraviti na naslednje tekme. Gremo dalje, potrebno je vztrajati!«

Kidričani ostajajo pri desetih točkah, Domžalčani in Celjani so zdaj pri točki več, po slavju v Stožicah pa so se približali tudi Radomljani, ki bodo v petek gostili rdeč četo.

»Vsaka tekma je zgodba zase, včasih si nagrajen, drugič ne. Dvoboj z Radomljami bo nova zgodba, mislim, da so oni pod večjih pritiskom. Biti moramo samozavesti, vztrajati in biti učinkoviti,« še pove nekdanji napadalec.

Poletni dvoboj na Štajerskem je pripadel Radomljanom, ki so se v Kidričevem veselili dveh zadetkov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice