Pred drugoligaši je bilo še zadnjih 90 minut nogometa v letošnjem prvenstvu.

Mura, ki se je že uvrstila v prvo ligo, se je pomerila v Kranju z Zarico, precej bolj vroče pa je bilo v boju za obstanek in drugo mesto, za katerega sta se borili ekipi Drave in Nafte. Lendavčani so doma gostili Dekančane, Ptujčani pa Brežičane.

Visoka zmaga modrih

Ptujčanom ni preostalo ničesar drugega kot zmaga. In to so tudi dosegli ter se uvrstili v dodatne kvalifikacije za prvo ligo, saj so goste premagali z visokim rezultatom 4:0. Strelski pohod je pričel Mathias Fanimo, drugi zadetek je dosegel Luka Šalamun, na 3:0 je povišal Nastja Čeh, končni rezultat pa je postavil Jaka Bizjak.

Zasluženo na drugem mestu

Nastja Čeh je po tekmi povedal, da je bila ta zelo težka.

»Za nas je bila izjemno pomembna, njim ni pomenila skorajda ničesar. Morali smo zmagati. Mislim, da smo zasluženo ostali na drugem mestu,« je poudaril Čeh in dodal, da je usoda kluba v rokah dveh ekip iz prve lige. »A smo že sedaj veseli, da poskušamo stopničko višje,« je sklenil Čeh.

Fantom ves čas zaupal

Trener Simon Sešlar je prepričan, da so fantje vedeli, kaj lahko dosežejo in kaj morajo doseči.

»Verjel sem v fante. Četudi smo v prvem polčasu imeli tri neizkoriščene priložnosti, sem vedel, da bomo slej kot prej zadeli. Vsa čas fantom, ki so vso sezono igrali fantastično,« je dejal Sešlar. O kvalifikacijah in igranju v prvi ligi pa pravi: »Mi smo svoje naredili in s tem smo lahko res zelo veseli. Kako se bo razpletlo pa bomo še videli.«

Hvala za obisk!!! Gremo naprej!!! ?????

A post shared by NK Drava Dakinda Ptuj (@nkdravadakindaptuj) on

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice