V nedeljo bo v Radizelu potekalo državno prvenstvo v motokrosu, kjer se bodo med seboj pomerili najboljši slovenski motokrosisti.

To nedeljo se bo, po daljšem poletnem premoru, nadaljevalo AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki ga organizira AMD Orehova vas. Na najbolj znani slovenski stezi v Radizelu bo tako to nedeljo potekala šesta, predzadnja dirka državnega prvenstva. Na domača tla se vrača tudi aktualni slovenski prvak Tim Gajser, ki bo na razgibani stezi pilil formo za naslednjo dirko MXGP.

Navijači bodo tako imeli odlično priložnost, da se srečajo z aktualnim svetovnim prvakom, ki bo tokrat nastopil praktično pred svojim domom. Štajerski navijači bodo zagotovo pripravili prav posebno vzdušje.

Foto: Peter Kavčič 

Glavni tekmovalci slovenskega motokrosa

Poleg Gajserja lahko pričakujemo tudi glavne tekmovalce najvišjega nivoja slovenskega motokrosa. Mladi dolenjski dirkač Luka Kutnar, ki je vodilni v točkovanju, je v vrhunski formi, saj je čez poletje trdo treniral. Ian Oskar Katanec, ki navdušuje z vedno boljšimi predstavami, je treniral na peščenih stezah v Italiji. Nastopil bo tudi hitri Aljoša Molnar, ki zna s svojo Hondo nanizati zelo hitre čase in je v močnem avstrijskem prvenstvo trenutno na tretjem mestu.

Pestro tekmovanje mlajših motokrosistov

Zanimivo bo tudi v ostalih kategorijah, kjer tekmujejo mlajši motokrosisti. V razredu MX2 bodo nastopili Jan Pancar, ki se je letos že boril z najhitrejšimi v evropskem prvenstvu in je tudi v izboru državne reprezentance za prihodnji pokal narodov v motokrosu. Tik za Pancarjem, je Miha Bubnič, ki za njim zaostaja le za dve točki. V kategoriji MX 125 je glavni favorit za zmago domačin Luka Milec, ki se bo potrudil, da bo občinstvo navdušil z atraktivnimi vožnji.

Najboljši mladi dirkači

Pomerili se bodo tudi najboljši mladi dirkači na 50, 65 in 85 kubičnih dirkalnikih. V kategoriji MX 85 bo vodstvo branil Bor Brejc, v kategoriji MX 65 sta glavna kandidata za zmago Žiga Grebenc in Jaka Peklaj, pri najmlajših v kategoriji MX 50 pa je letos nepremagljiv vodilni Miha Vrh.

Pri mlajših veteranih bo Borut Koščak skušal nadaljevati svoj zmagoviti pohod, Bogomir Gajser pa je vodilni med starejšimi veterani in tako ostaja glavni favorit za osvojitev naslova državnega prvaka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice