Foto: Jure Banfi
Slovenska reprezentanca je končala svojo pot na evropskem prvenstvu do 21 let že po skupinskem delu. Na odločilni tekmi je v Mariboru slavila Italija in se kot drugo uvrščena uvrstila v izločilne boje.

Slovenska reprezentanca je po treh odigranih tekmah v skupinskem delu evropskega prvenstva do 21 let zbrala zgolj eno točko. Skupina se je odvila brez velikih presenečenj, saj sta se naprej uvrstili Španija in Italija, nato je tretje mesto zasedla Češka in nazadnje Slovenija.

Foto: Jure Banfi

Frustracije v prvih dveh tekmah

V prvi tekmi proti Španiji so varovanci Milenka Ačimovića v Mariboru izgubili z 0:3. Španci so nadigrali slovensko reprezentanco s pomočjo individualne kakovosti in odlično kondicijsko pripravljenostjo. 

Foto: Jure Banfi

Tekma proti Češki je bila ključnega pomena, saj je Slovenija bila blizu prvih treh točk, a je v 86. minuti prišlo do avtogola. Nik Prelec je nespretno posredoval in žoga se je po prostem strelu znašla v slovenski mreži. Tekma se je končala z izenačenim rezultatom 1:1.

Izgubljena tekma po zgolj 25 minutah

Vse je odločala tekma proti Italiji, saj sta do tega trenutka Slovenija in Italija imeli samo eno točko. Italija se je pošteno nagarala na prejšnjih tekmah in manjkali so kar štirje igralci zaradi rdečih kartonov. 

Foto: Jure Banfi

Sreča se na zadnji tekmi ni nasmehnila in Italija se je z zmago 4:0 uvrstila na drugo mesto in v izločilne boje. Španija je na zadnji tekmi premagala Češko in od začetka ostala na vrhu skupine.

Foto: Jure Banfi

V izločilne boje sta se torej uvrstili ekipi Španija in Italija, nadaljevali pa se bodo od 31. maja do 6. junija.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Bojaan91

Jah škoda... naši so bili blizu a po drugi strani tako daleč. Je pa res, da realno gledano je uvrstitev na evropsko prvenstvo že velik uspeh tudi na stavnici bet365 ni Slovenija kotirala visoko!

dakux7 (nepreverjen)

Res smola no, pa so šle moje stave na bet-at-home-bonus po gobe :(

Starejše novice