Kidričani so v četrtek dokončno zapravili svoje možnosti za evropsko vozovnico. Aluminij je pred 34. krogom Prve lige Telekom Slovenije lovil štiri točke zaostanka za vodilnim Mariborom, ki bo v Kidričevem gostoval v zadnjem krogu sezone.

Kidričani so na svoji zelenici izgubili zadnjih šest tekem, precej uspešnejši pa so na gostovanjih. Dobili so štiri od zadnjih petih gostujočih tekem, lahko danes ponovijo jesenski dosežek iz Fazanerije?

Nogometna šola Mura - Nogometni klub Aluminij  1:1

*Srečanje je v teku.

Ob polčasu brez zadetov

Začetek tekme ob 18. uri. 

V prvem polčasu na Fazaneriji brez pravih priložnosti na eni in na drugi strani, pri čemer so bili črno-beli več pri žogi.

Sobočani so imeli v prvih petinštiridesetih minutah šest priložnosti, Kidričani tri, a mreže še ni zatresla niti ena stran, čeprav tekmeca bijeta bitko za četrto mesto na lestvici.

Porumenel je Kidričan Aljaž Ploj, Mura pa je bila prisiljena v prvo menjavo. Marin Karamarko je z igrišča odšepal zaradi poškodbe, vstopil pa je Žiga Kous.

Začetek drugega polčasa. In ekspresno vodstvo Mure! Gol mladega Kaia Cipota v 49. minuti, po odličnem predložku Luke Bobičanca. A veselje v Fazaneriji traja manj kot minuto.

Sledi še bolj ekspresno izenačenje rdečih v 50. minuti! Jure Matjašič za ena proti ena. Ante Živković in Matjašič sta lepo kombinirala in izigrala Murino obrambo. Aluminij ekspresno odgovoril, izid je poravnan.

Sobočani v drugem polčasu boljši in konkretnejši, a se Aluminij dobro brani. 

Drugi rumeni karton za Kaia Cipota in izključitev v 90. minuti tekme. Mura mora zadnje minute tekme odigrati z igralcem manj.

Ob konci tekme remi, ki na lestvici ne spremeni ničesar. Aluminij ostaja na četrtem mestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice