FOTO: Niko Časar
Drugoligaši s tekmami desetega kroga zaključujejo uvodno tretjino prvenstva. Na uvodni nedeljski tekmi so se Beltinčani in Kidričani razšli z delitvijo točk, Prekmurci so izenačili v 93. minuti.

Prekmursko-štajerski obračun Beltincev in Aluminija se je razpletel brez zmagovalca, čeprav je v Športnem parku Beltinci že dišalo po zmagi Kidričanov.

Uvodna četrtina dvoboja je pripadla Štajercem, kljub temu pa so se po zadetku Alana Kaučiča veselili gostitelji. Kidričani so z izenačenjem Andraža Borovnika odprli drugi polčas, četrt ure pred koncem tekme pa so udarili še drugič.

Rezervist Daniel Skibe je v 76. minuti Aluminij popeljal v vodstvo. Ko je pred koncem tekme že dišalo po zmagi rdečih, je na sceno stopil tudi domači adut s klopi. Pred golom gostov se je dobro znašel Henrik Nerguti in zadel za delitev točk.

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ALUMINIJ 2:2 (1:0)
Strelca:
Kaučič (29'), Nerguti (93'); Borovnik (48'), Skiba (76').
Beltinci: Zver, Ptiček, Zorman, Pihler (57' Kralj), Kosi, Grobelnik, Sočič, Đurak (46’ Ščernjavič), Kaučič (70' Hren), Žaler, Čakš (86' Nerguti). Trener: Damjan Gajser.
Aluminij: Banić, Jovan, Martić, Koblar, Crnčeč, Jagić, Borovnik (62' Katuša), Frešer (91' Medved), Bizjak (62' Skiba), Marinšek (74' Gorenak), Brest (74' Baskera). Trener: Robert Pevnik.

Ob polčasu vodstvo Beltincev

Uvodna polovica prvega polčasa prekmursko-štajerskega obračuna ni ponudil zanimivega dogajanja, so pa imeli Kidričani več od igre. Po polovici polčasa so vajeti prevzeli Beltinčani, prvo vznemirjenje pa je ponudila 27. minuta. 

Domači branilec Alan Kaučič po kotu ni zadel žoge in ostal brez udarca. Se je pa prav Alan Kaučič dve minuti kasneje veselil zadetka, potem ko je po prostem strelu Luke Pihlerja z glavo zadel v oddaljenejši levi kot Tiborja Banića.

Deset minut po golu je z 20 metrov zapretil David Đurak, a je bil na mestu Tibor Banić, že v naslednji pa se je izkazal domači vratar. Domen Zver je s parado izbil nevaren prosti strel Nika Marinška

Kapetanu Štajercev se je nova priložnost ponudila tik pred odmorom, ko pa je po predložku Roka Frešerja z bližine meril preko vrat, ob polčasu pa je bolje kazalo Beltinčanom.

Izenačenje v podaljšku 

V nadaljevanje dvoboja pa so precej bolje vstopili Štajerci, ki so se v 48. minuti veselili izenačenja. Domači so po kotu Nika Marinška izbili žogo, neovirani Andraž Borovnik pa je z 20 metrov zadel v spodnji desni kot Domna Zvera.

V nadaljevanju drugega polčasa je bilo dogajanja malo. Nogometaši Aluminija so po izenačenju krenili v lov na preobrat, a je večina poskusov končala v bloku Prekmurcev.

So pa Kidričani v 76. minuti udarili še drugič. Žoga je po hitro odigrani akciji končala pri rezervistu Danielu Skibi, Domen Zver je krenil iz svojih vrat, Poljak v napadu rdečih pa je žogo poslal v spodnji levi kot domačega vratarja.

Ko se je že zdelo, da bodo Kidričani v končnici dvoboja zadržali prednost, pa so v 93. minuti praktično prvič v drugem polčasu udarili gostitelji. Henrik Nerguti se je dobro znašel v kazenskem prostoru in žogo z diagonalnim strelom poslal v levi kot Tiborja Banića.

Beltinčani so na svoj račun dodali 12. točko, Aluminij pa si s 23 vrh lestvice deli s Krko, ki pa je odigrala tekmo manj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice