Četudi mestni stadion na Ptuju sicer ni postregel s pretiranim številom obiskovalcev, so ga ti vseeno zapustili veseli.

V 2. slovenski nogometni ligi sta se pomerili tretje uvrščena ekipa Drave, ki se bori z ekipo Nafte za drugo mesto in kvalifikacije za prvo ligo, ter ekipa Rogaške, ki zaseda 12. mesto. 

In na koncu so se veselili Ptujčani, saj je rezultat po 90. minutah igre znašal 3:0 v korist domačih, ki so obdržali stik z drugo uvrščeno Nafto.

Razmerje med ekipama na lestvici 2. slovenske nogometne lige v 24. krogu, pred srečanjem je bilo 24 točk razlike v korist Ptujčanov, se je izkazalo tudi na zelenici. Dravaši so imeli namreč večji del tekme terensko premoč. 

A bolj kot po številnih napadih proti rogaškemu vratarju Filipu Lojenu, si bo srečanje moč zapomniti tudi po številu rumenih kartonov. Glavni sodnik Marko Podgoršek jih je pokazal kar sedem (5 na gostujoči strani in dva na domači).

Sicer pa so domači gledalci nekaj več kot pol ure čakali na prvi zadetek. V 35. minuti je zadel osmica v ekipi Drave Fanimo Matthias Olubori, v 73. minuti se je mreža gostov spet zatresla. Z glavo je bil uspešen Rok Pirtovšek, nekaj minut pred koncem pa je končni rezultat postavil Jaka Bizjak.

Sešlar: Pomembna zmaga za dvig samozavesti

Uspeha je bil vesel tudi domači trener Simon Sešlar, ki je za Ptujinfo povedal, da je zmaga še toliko bolj pomembna, ker je ekipa po zadnjih porazih izgubila na samozavesti. »Igralci še vedno ne kažejo vsega, kar znajo. Zmaga je tukaj in nove tri točke. To je najbolj pomembno,« je poudaril Sešlar in poraza pred to tekmo pripisal, da so igrali z dvema dobrima ekipama. »Ekipi sta kaznovali vsako našo napako, mi pa tudi nismo bili na sposobni, da zabijemo gol tudi iz 100-odstotnih priložnosti. Pridejo takšne tekme,« je sklenil Sešlar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice