Foto: Bobo
Po trdem boju se pravljica Tamare Zidanšek na odprtem prvenstvu Francije zaključuje na grenak način.

V polfinalu odprtega prvenstva Francije se je Tamara Zidanšek postavila po robu Anastaziji Pavljučenkovi, 31. tenisačici sveta.

Že pred tekmo je bilo jasno, katere so najbolj zevajoče luknje v igri Slovenke. Zidanškova je zaradi izjemno nezanesljivega servisa celotni turnir morala toliko bolje igrati v drugih elementih.

Največja hiba je ponovno bil servis

Izmed vseh polfinalistk je njen servis skozi turnir bil najmanj konstanten. Izmed 70 iger, v katerih je imela začetni udarec, je v kar 21 primerih nasprotnicam dovolila odvzem servisa. Izmed vseh prvih udarcev je dobila le 64 odstotkov točk.

Po drugi strani je Pavljučenkova igrala fenomenalno, ko servira nasprotnica. Do tekme z Zidanškovo je dobila skoraj polovico vseh iger. 

Če ne drugega, je s fenomenalno igro na drugih področjih skozi turnir Zidanškova dokazala, da ima še ogromno manevrskega prostora za napredek, gotovo pa to ni bil zadnji odmevni rezultat naše tenisačice.

Takšne polfinalistke nazadnje pred štirimi desetletji

Pred tekmo je bilo jasno, da bo ta dvoboj povsem odprt, saj nobena izmed letošnjih polfinalistk Roland Garrosa še ni nastopila v polfinalih turnirjev za Grand Slam.

To se je nazadnje zgodilo pred več kot štiridesetimi leti. V drugem polfinalu se merita Maria Sakkari in Barbora Krejčikova.

Udarno in izenačeno že v uvodu

Že na začetku se je videlo, da bo Zidanškova na tem srečanju dala vse od sebe. Uvodoma je z neverjetnim forhendom 'vozila' Plavljučenkovo po igrišču, a je ta hitro odgovorila z neverjetnim nizom izjemnih servisov.

Dvoboj se je na igrišču Philippa Chatrierja začel ob 15. uri in se zaključil malo čez pret peto. Prvi niz je s 7:5 dobila Rusinja, prav tako tudi drugega s 6:3.

Tako so za Zidanškovo navijali v Slovenskih Konjicah

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice