FOTO: Jure Banfi
Slovenske odbojkarice so tudi z včerajšnjo zmago nad Islandkami pokazale, da niso od muh. Od evropskega prvenstva jih loči le še Izrael.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je obračun z Islandijo začel s podajalko Evo Mori, korektorico Darjo Eržen, sprejemalkama Anito Sobočan in Lano Ščuka, srednjima blokerkama Tino Grudina in Saro Hutinski ter prosto igralko Veroniko Mikl, ki so hitro pokazale, da so tekmice v Maribor prišle brez možnosti za zmago.

Pričele so zmagovati takoj ...

Na začetku prvega niza sta ekipi sicer še izmenično dosegali točke, nato pa so na začetni udarec Grudine Slovenke hitro pobegnile na 6:3. Po dveh zaporednih blokih Hutinskijeve in zaključku Erženove je prednost narasla na 10:4.

Morijeva je tudi po odmoru na zahtevo Borje Gonzaleza dobro izvajala začetne udarce, naše odbojkarice so povedle s 13:5. Nov niz slovenskih točk je sledil na servis Erženove, nalet je pri 21:10 prekinila najuspešnejša islandska odbojkarica, Thelma Dögg Gretarsdottir. Po dveh napakah gostij so Slovenke slavile s 25:12.

Uvod v drugi niz se je odvijal po enakem scenariju kot igra na začetku srečanja (3:3), nato pa sta Erženova in Sobočanova z začetnimi udarci znova pritisnili na islandske sprejemalke, v napadalnih akcijah pa sta se izkazali Ščuka in Grudina ter poskrbeli za vodstvo z 10:4.

Ko je na servisno črto prišla Grudina, v blokih in napadih pa so bile uspešne Hutinskijeva, Erženova in Ščuka, so si Slovenke zagotovile neulovljivo prednost z 18:5. Chiappini je v igro namesto Morijeve poslal Saro Najdič, namesto Sobočanove je vstopila Ana Marija Vovk. Zaključek seta je bil le še formalnost. Po bloku Vovkove so naše odbojkarice slavile s 25:11.

in s popolno zmago porazile Islandke 

V tretjem nizu je italijanski strateg na slovenski klopi v igri pustil le Najdičevo, Ščuko in Miklovo, vrnila se je Sobočanova, priložnost so dobile še Iza Mlakar, Ela Pintar in Saša Planinšec. Takoj na začetku je Najdičeva dobro izvajala začetne udarce, Planinščeva je prispevala dva zaporedna bloka in napada za 4:0, Ščuka je dodala blok za 5:0.

Srečanje se je nadaljevalo v enakem ritmu, ko se je v napadu razigrala še Mlakarjeva, v bloku pa Pintarjeva, je bil Gonzalez pri zaostanku s 13:5 primoran vzeti še drugi odmor. Tudi po njem so Slovenke nadaljevale z dobro igro in po asu Najdičeve pri 19:9 vstopile v končnico. Chiappini je nato v igro poslal še Žano Zdovc Sporer in Niko Dobaj, ki je za trenutek zamenjala danes dobro razpoloženo Veroniko Mikl. Prvo zaključno žogo so si naše odbojkarice priigrale pri 24:11, drugo je izkoristila Mlakarjeva.  

FOTO: Jure Banfi

Od evropskega prvenstva jih loči še še Izrael

Slovenske odbojkarice bodo v torek zgodaj zjutraj odpotovale v Raanano, kjer bodo odigrale zadnjo tekmo kvalifikacij proti Izraelu. V prvem krogu so se zmage s 3:0 veselile Slovenke, ki si bodo v obračunu z Izraelkami skušale priigrati drugi nastop na evropskih prvenstvih. Kakšen izid naša dekleta vodi na evropsko prvenstvo, bo znano po jutrišnji tekmi med Belgijo in Izraelom. Prvenstvo stare celine bodo od 23. avgusta do 8. septembra gostile Poljska, Slovaška, Madžarska in Turčija. 

Slovenija: Mori 2, Grudina 9, Vovk 2, Zdovc Sporer 1, Mikl, Mlakar 8, Najdič 2, Pintar 2, Sobočan 4, Ščuka 7, Eržen 9, Dobaj, Planinšec 7, Hutinski 5. Selektor: Alessandro Chiappini.

Islandija: Gudnadottir 1, Fridriksdottir, Egisdottir, Davidsdottir, Gunnarsdottir 1, Gudmundsdottir, Einarsdottir E. 5, Bjornsdottir, Stefansdottir, Einarsdottir M. 1, Borarinsdottir, Eiriksdottir 2, Gretarsdottir 10, Hrafnsdottir. Selektor: Borja Gonzalez Vicente

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice