Motokrosist Tim Gajser se z zmago vrača na steze.

Motokrosist Tim Gajser se je z dvojno zmago uspešno vrnil na tekmovalne steze pete dirke AMZS v Mačkovce, kjer je z ostalimi motokrosisti uprizoril pravi bencinski spektakel pred 4000 ljudi, ki pa niso bili prepričani, če bo zaradi poškodb aktualni svetovni prvak sploh lahko tekmoval.

Vendar pa je Gajser, ki ga čaka tekma že naslednji konec tedna v Italiji dejal, da je takoj po kratkem počitku začel vaditi pod budnim očesom fizioterapevta, saj gre na dirkah MXGP za neusmiljen tempo in »vsak dan, ko ne delaš na kondiciji in moči, pomeni težave na dirki«. Pravi, da se na dirke vrača z jasnim ciljem, da vsako odpelje optimalno, vendar pa se zaveda, da je sezona še dolga, zato ne misli z glavo skozi zid.

»Antonio Cairoli je sicer trenutno v položaju, ko lahko nadzira tekmece in ne potrebuje nujno zmage, ampak samo konstantno nabiranje točk,« je še povzel svoje misli Gajser, ki je dirko v Mačkovcih izkoristil kot trening.

Vodilni položaj v skupnem seštevku državnega prvenstva v odprti kategoriji je z dvojnim drugim mestom utrdil Luka Kutnar, Aljoša Molnar pa je zasedel tretjega.

Komaj 17-letni Jan Pancar pa je prav tako slavil dvojno zmago v kategoriji MX2, stezo pa ocenil za sicer lepo, a zaradi pomanjkanja kanalov in grbin njemu prelahko.

»Takšna steza je odlična za trening in za rekreativne voznike, mene pa že čez en teden čakajo po pol metra globoke luknje in kanali v Italiji, kjer bom dirkal za točke evropskega prvenstva EMX 250,« je realno dodal Pancar.

Hrvat Luka Crnković je zasedel drugo mesto, tretjega Avstrijec Markus Hirtl, četrto in peto mesto pa sta zasedla Miha Bubnič in Miran Kovačič.

Luka Milec je po padcu na dirki evropskega prvenstva v Orehovi vasi nekako sestavil za novo dirko, vendar pa je že v prvem krogu padel v hitrem desnem ovinku, nato pa sta povozila še dva tekmeca, zaradi tega pa je dirka razreda MX 125 IN MX2 kar nekaj krogov potekala pod rumeno zastavo. Tako je z dvema točkama prednosti skupno zmagal mlad in spreten na 125 kubičnem motociklu Matevž Robek.

Med najmlajšimi je v kategoriji MX 50 z dvojno zmago slavil Miha Vrh pred Galom Geršakom in hrvaškim motokrosistom Šimundom Ivandićem. V kategoriji MX 65 je nastopil Jaka Peklaj, ki je z neverjetno vožnjo dokazal, da je kljub nekaj izpuščenim dirkam brez konkurence na domačih tleh. Drugo mesto je osvojil Lukas Osek in tretje Tine Novak. V kategoriji MX 85 pa je prepričljivo slavil Bor Brejc.

Pri starejših veteranih je zmagovalni Alojz Vogrinc zadal Bogomirju Gajserju letošnji prvi poraz, saj je zaradi strgane verige odstopil v prvi vožnji, tretje mesto pa je zasedel Gorazd Vidic. Med mlajšimi veterani je z dvema zmagama ponovno slavil zanesljivi in hitri Borut Koščak, pred Leonom Feršem in Tomažem Jankovičem.

Pred dirkači je sedaj poletni premor, vendar pa jih v Radizelu, 27. avgusta, čaka že naslednja dirka za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice