Foto: Jure Banfi
Nogometaši Aluminija in Mure odpirajo spored 24. kroga Prve lige Telemach. Kidričani se pobirajo po domačem porazu z Olimpijo, Sobočani z zdesetkano zasedbo napadajo prvo zmago pod taktirko Tončija Žlogarja. Kdo bo uspešnejši?

Kdo se bo po uvodni tekmi 24. kroga državnega prvenstva veselil v »šumi«? Kidričani po domačem porazu z Olimpijo gostijo oslabljene Sobočane.

Mura je ob debiju novega trenerja Tončija Žlogarja remizirala z Radomljami, a pošteno plačala osvojeno točko. Žan Trontelj bo gostovanje na Štajerskem izpustil zaradi rdečega kartona ob koncu prvega polčasa, kvoto rumenih kartonov pa sta izpolnila kapetan Žiga Kous in Borna Proleta.

Že prej, po vsega nekaj sekundah igre, se je soigralcem na seznamu poškodovanih nogometašev pridružil Timotej Brkić, ki ga je »izdalo« koleno. Srečanje v Kidričevem ob njem izpuščajo tudi Kai Cipot, Jaka Domjan, Daniel Katić, Ben Cottrell, Matic Maruško in Žiga Laci, medtem ko sta se v trenažni proces vrnila Niko Kasalo in Nikola Jovićević.

Domači strateg Robert Pevnik nima takšnih težav s sestavo moštva, čeprav zadnji dvoboj z Olimpijo - Ljubljančani so slavili s 4:0 - izpustila Gašper Pečnik in Tomislav Jagić, ki velja za enega od razbijačev nasprotnikove igre na sredini igrišča.

V prvi polovici sezone sta oba obračuna pripadla Muri, kdo bo boljši v petkovem večeru?

»Tudi jutri je naš cilj, da skušamo dobiti tekmo. S tem ciljem moramo iti v tekmo, prvenstveno pa morajo fantje pridobiti zaupanje in zanesljivost. V fazi branjenja ne bomo precej tvegali, v napadu pa bomo skušali biti še bolj nevarni kot proti Radomljam,« je Tonči Žlogar dejal pred zadnjim treningom v pripravah na gostovanje v Kidričevem.

Sobočani so Športni park Kidričevo zgolj enkrat zapuščali sklonjenih glav, v svojo korist pa so odločili šest od skupno devetih prvoligaških gostovanj na Podravskem polju. Zadnjo tekmo je v korist Prekmurcev odločil že omenjeni Niko Kasalo.

Tudi dvoboj v Fazaneriji je ponudil en sam zadetek, junak črno-belih pa je bil Filippo Tripi, ki je s Sandijem Nuhanovićem zaradi prepovedi igranja izpustil tako tekmo z Mariborom kot Radomljami. So lahko prav nogometaši sredine igrišča jezik na nocojšnji tehtnici?

Mura si poraza ne sme privoščiti, saj bi se tako znašla v nevarnih vodah, Aluminij pa bi z uspehom zapletel boj za prvoligaški obstanek in v neugodno cono povlekel tako Sobočane kot Domžalčane. Muraši sicer čakajo na potrditev točk na račun prekinjene tekme proti Maribora, z novim slavjem pa bi se lahko z nekaj sreče spet vključili v bitko za evropske vozovnice.

Na drugi strani je osnovni cilj Kidričanov zagotovitev obstanka, kot pa je pred tekmami proti favoritom že v navadi, pa je Robert Pevnik vnovič napovedal lov na zmago:

»Tekma z Olimpijo je pozabljena, od ponedeljka smo osredotočeni na dvoboj proti Muri. V slačilnici smo se pogovorili in lahko obljubimo, da bomo skušali ponoviti oziroma nadgraditi igro, kot smo jo pokazali proti Radomljam. Naš cilj je, da smo agresivni, na meji prekrška, bolj dosledni pri izpolnjevanju navodil. Verjamem, da bomo to izpolnili. 

Celoten teden poteka v dobrem vzdušju, vsi si želimo, da tudi na tekmi pokažemo, da smo igralni, želimo gojiti našo igro. Cilj na tekmi proti Muri je zmaga. Zavedamo se, da je nasprotnik neugoden, a smo odločeni in samozavestni, da tri točke ostanejo doma.«

ALUMINIJ - MURA 0:0*

POLČAS!

GOOOOOOOL! Aluminij z zadetkom Matića vodi z 1-0

GOL! Evrogol Matića za dvojno vodstvo Aluminija

FOTO: Jure Banfi

Starejše novice