Ilka Štuhec je s svojo ekipo v Mariboru delila vtise ponovnega zmagoslavja, ki ga je okusila v Val Gardeni.

Smučarska šampionka Ilka Štuhec je z izjemnima zmagama v dveh dneh poskrbela za izjemno vrnitev po težki poškodbi kolena. Štuhčeva je z devetimi zmagami v svetovnem pokalu presegla dosežek legendarnega Bojana Križaja, za dve zmagi pa je izboljšala dosežek Mateje Svet. Več zmag od Štuhčeve ima od Slovenk in Slovencev v svetovnem pokalu le Tina Maze, ki jih je v karieri nanizala kar 26.

Štuhčeva je skupaj z Norvežanom Akslom Lundom Svindalom edina smučarka v zgodovini, ki je v Val Gardeni v dveh tekmovalnih dneh slavila zmagi v smuku in superveleslalomu.

Ob vrnitvi v domači Maribor je delila vtise ponovnega zmagoslavja, ki ga je okusila v Val Gardeni. »Glede na zadnje tekme sem zadovoljna, seveda. Začetek sezone v Lake Louisu, torej spet na štartu svetovnega pokala po 21 mesecih, zdaj, ko pogledam nazaj, vidim, da je bilo zelo stresno. Takrat se mi mogoče ni tako zdelo, ampak zdaj vsekakor vidim, je bilo stresno,« je dejala Ilka.

Sijajna vrnitev po poškodbi

Če na prvih tekmah ni bila povsem zadovoljna s svojimi vožnjami, je v torek in sredo za seboj pustila vse tekmice in v manj kot 24 urah slavila kar dve zmagi.

 Štuhčeva priznava, da si je že na začetku sezone postavila visoke cilje in bila glede na realno stanje tudi nekoliko potrta: »Ampak vem že od prej, da s tem svojim nahrbtnikom, ne morem smučati in sem bila zelo vesela, da mi ga je uspelo tako hitro odložiti.«

Trener Grega Koštomaj je razkril, kaj se je spremenilo v Ilki od začetka sezone do Val Gardene: »Osredotočenost na progo, na izvedbo in neka samozavest, ki jo je verjetno dobila s številko 1 na prvem treningu za res odlično vožnjo. Potrditev dobrega smučanja s treningov in na tem je potem lažje zgraditi samozavest v štartni hišici na dan tekme. Rezultat pa ... Ko uživaš v smučanju, to ne more izostati.« 

Štuhčeva bo naslednja dva veleslaloma izpustila, osredotočena ostaja na hitre discipline in kombinacijo. Te dni ostaja v Mariboru, kjer bo delala s kineziologinjo, nato jo čakajo treningi na Pohorju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice