FOTO: Jure Banfi
V dvorani tretje osnovne šole v Murski Soboti je potekal pravi rokometni spektakel. V prijateljskem srečanju sta se v pripravah na prihajajoče evropsko prvenstvo pomerili Slovenija in Srbija.

Prijateljsko srečanje je darilo rokometne zveze ob 60-letnici rokometa v PomurjuVeselin Vujović ni mogel računati na vse najboljše rokometaše, vseeno pa je Slovenija dokazala vlogo favorita na današnjem srečanju.

V prvem polčasu smo gledali zelo izenačeno srečanje, v katerem si nobena od reprezentanc ni uspela priigrati višje prednosti. Bolje so začeli Srbi, ki so v začetku nekajkrar povedli z zadetkom razlike, po izidu 7:7 pa so Slovenci povedli z 9:7. Sledili so trije zadetki Srbov, po dobri obrambi Skoka pa je Slovenija izenačila na 10. Po dveh zadetkih Janca so Slovenci v 24. minuti povedli z 12:11. Sledila sta nova dva zadetkov Srbov in ponovna menjava v vodstvu. Prvi polčas se je nato končal s prijateljskih 15:15.

Drugi polčas so bolje začeli Slovenci, ki so ekspresno povedli za štiri zadetke, a so se Srbi uspeli vrniti in znižati zaostanek na gol razlike. Toda Slovenci se niso dali, po zadetku Janca je bilo v 40. minuti ponovno tri gole razlike v korist Slovencev. Vodstvo se je do 46. minute še stopnjevalo, po zadetku Cingesarja je na semaforju pisalo 28:23 v korist Slovenije. Prednost se je do 53. minute še povečala, takrat je Marguč iz krila zadel za 32:26. Slovenci so nato tekmo mirno pripeljali do konca in prepričljivo ugnali Srbe.

Rokometna zveza Slovenije je držala obljubo, ki jo je na slavnostni akademiji ob 60-letnici rokometa v Pomurju lanskega septembra dal generalni sekretar Goran Cvijič in v Murski Soboti sta se tako danes srečali reprezentanci Slovenije in Srbije.

Posnetek tekme si lahko jutri ob 21.15 sicer ogledate tudi na TV IDEA.

Glavna pokrovitelja tekme sta Telemach BTC Murska Sobota in Telemach Gornja Radgona.

Foto: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice