V ruskem Orljonoku je na sporedu osma letošnja dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu za Veliko nagrado Rusije, na kateri bo v najprestižnejšem razredu MXGP naš edini predstavnik Tim Gajser.

Najboljši motokrosisti sveta se bodo po 14-dnevnem premoru zopet pomerili za točke svetovnega prvenstva. Dirka v ruskem Orljonoku bo za našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja, ki je premor med dvema dirkama svetovnega prvenstva izkoristil za nastop na dirki državnega prvenstva v Orehovi vasi, kjer je suvereno zmagal, nova priložnost za vrhunsko uvrstitev.

Po dirki v Franciji pred dvema tednoma ima Gajser le še deset točk zaostanka za vodilnim v svetovnem prvenstvu Antonijem Cairolijem. Obeta se torej zanimiv obračun, saj se oba zavedata, da lahko na končni razplet prvenstva vpliva vsaka točka.

V Rusiji bo prvič letos nastopil lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki je pozdravil svojo poškodbo. Zanimivo bo videti, če se bo lahko enakovredno kosal z moštvenim tovarišem Cairolijem in slovenskim šampionom, ki v tej sezoni v razredu MXGP povsem prevladujeta.

Gajser bo v Rusiji nastopil šele drugič. Lani je osvojil peto mesto, leto poprej, ko je bila prvič dirka za svetovno prvenstvo na tem prizorišču, pa zaradi poškodbe rame ni nastopil.

Kvalifikacije bo v soboto, dirka v nedeljo: start prve vožnje po v ob 13.15, druge pa ob 16.10. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice