V Latviji bo v nedeljo sedma dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Na prizorišču Kegums, ki dirko najvišjega ranga uspešno organizira že mnoga leta, bosta tekmovala tudi Tim Gajser in Klemen Gerčar.

Spomini na lansko leto niso najbolj prijetni, saj sta se v Latviji oba poškodovala in imata s progo neporavnane račune. Lani je bila prav dirka v Latviji prelomnica v Gajserjevi sezoni. Pri padcu v drugi vožnji se je poškodoval in je moral za tem dve dirki celo izpustiti, šele proti koncu sezone pa se je vrnil v pravo formo. 

Tim Gajser je med tem predvsem trdo treniral in dvigoval svojo formo, o prostem vikendu pa je povedal naslednje:

»Treningi so potekali dobro. Prost vikend sem izkoristil in odpeljal dirko za državno prvenstvo, kar je bil dober trening in se kot vedno že veselim nove dirke za svetovno prvenstvo v Latviji.«

Upa na točke v svetovnem prvenstvu

Klemen Gerčar je dirko v Rusiji izpustil, vmes pa je za trening odpeljal dirko evropskega prvenstva EMX open, na kateri je zmagal in dirko za državno prvenstvo. Tudi Gerčar na Latvijo nima najlepših spominov, kajti lani se je na tem prizorišču prav tako poškodoval in je predčasno zaključil sezono. 

»Komaj čakam, da bom spet tekmoval na dirki MXGP. Proga mi ustreza. Lani sem vse do poškodbe na tej progi dobro vozil. Forma se stopnjuje in je vse boljša, zato vem, da sem sposoben dobrih voženj,« je povedal Gerčar, ki upa, da mu bo na kateri od naslednjih dirk uspelo osvojiti tudi točke v svetovnem prvenstvu.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 16.10. Dirka bo zaradi časovne razlike uro prej, kot navadno. Prva vožnja bo v nedeljo ob 13.15, druga ob 16.10.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice