Foto: Peter Kavčič
V nedeljo se bo v portugalski Aguedi nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Po nekoliko slabši predstavi v Mantovi se bo za nov vrhunski rezultata boril tudi Tim Gajser, ki je po petih dirkah na drugem mestu seštevka razreda MXGP.

Po nekoliko slabši predstavi v Mantovi se bo za nov vrhunski rezultata boril tudi Tim Gajser, ki je po petih dirkah na drugem mestu seštevka razreda MXGP.

Gajser je pretekli konec tedna v Mantovi zasedel šesto mesto, s čimer je prvič v sezoni ostal brez stopničk. Pred tem je na enem svojih najljubših prizorišč v Lombardiji v Pietramurati zmagal, na začetku sezone pa je bil še dvakrat tretji in enkrat drugi, poroča STA.

V prvi vožnji zadnje dirke je Gajser trikrat padel, tako da je prišel le do roba deseterice. V drugi vožnji mu je šlo nekoliko bolje, a se skupno ni mogel prebiti višje od šestega mesta.

Gajser bo skušal čim prej pozabiti razočaranje na zadnji dirki

»Bil sem zelo razočaran zaradi samo desetega mesta v prvi vožnji. Druga je bila boljša, čeprav ne takšna, kot bi si želel. A včasih je motokros tudi takšen. Gremo naprej, na Portugalskem bom izjemno motiviran, da se spet vrnem na zmagovalno pot,« je optimističen Gajser.

Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, ki tudi prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Po peti dirki je Cairoli naskok še povečal, zdaj ima 241 točk, Gajser je kljub slabši uvrstitvi v Mantovi obdržal drugo, ima pa 201 točko, še poroča STA.

V karavano se bo nedeljski dirki vrnil tudi Francoz Romain Febvre, ki si je na uvodni dirki sezone zlomil gleženj, zaradi česar je nato izpustil naslednje štiri. Še vedno pa ne bo svetovnega prvaka Jeffreyja Herlingsa, Nizozemec se je namreč poškodoval že pred začetkom, vrnitve pa ne načrtuje niti na šesti dirki sezone.

Gajser bo edini slovenski dirkač na Portugalskem ta konec tedna

Drugi slovenski predstavnik med elito Klemen Gerčar, ki pa ne nastopa na vseh dirkah, bo preizkušnjo na Portugalskem izpustil, prav tako pa v šibkejšem razredu MX2 ne bo nastopil Jan Pancar, ki se je v tej sezoni sicer že preizkusil na nekaj dirkah.

Dirka v razredu MXGP se bo s prvo vožnjo začela v nedeljo ob 15.15 po slovenskem času, druga pa ob 18.10, poročajo na STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice