AMD Brežice bo to nedeljo na progi v Prilipah organiziral prvo dirko državnega prvenstva v motokrosu, na kateri bodo nastopili najboljši slovenski motokrosisti, tudi Tim Gajser.

To nedeljo se na motokros stezi Prilipe pri Brežicah v organizaciji AMD Brežice začenja državno prvenstvo v motokrosu.

Najlepše povabilo na prvo domačo predstavo slovenskih voznikov je za vse ljubitelje motošporta zagotovo nedeljska zmaga našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja na dirki svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Trentina. Poleg dvakratnega svetovnega prvaka naj bi nastopili tudi drugi najboljši slovenski motokrosisti - Klemen Gerčar, Jan Pancar, Jaka Peklaj ...

Obeta se atraktivna proga

Organizatorji iz AMD Brežice tudi letos pripravljajo zelo atraktivno progo, ob kateri bodo lahko gledalci uživali v vrhunskih predstavah slovenskih in hrvaških voznikov - dirka namreč šteje tako za slovensko kot hrvaško državno prvenstvo, jim je pa pri organizaciji zagodlo vreme.

»Pokalno in rekreativno prvenstvo, ki naj bi bilo v soboto, 13. aprila 2019, moramo zaradi neugodnih vremenskih razmer in zelo razmočenega terena na motokros progi Prilipe odpovedati«, je bil po včerajšnjem ponovnem temeljitem pregledu motokros proge Prilipe razočaran predsednik AMZS Brežice Janko Slopšek.

»Odločitev glede sobotne dirke je Upravni odbor AMD Brežice sprejel tudi na podlagi predvidene vremenske napovedi. Državno prvenstvo, ki bo v nedeljo, 14. aprila 2019, pa bo izvedeno za vse kategorije. Uradni trening bo ob 8.20, dirke pa od 10.50 dalje,« je še dodal Slopšek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice