Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v turškem Afyonkarahisaju osvojil četrto mesto.

Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, Gajser pa si je že pred koncem sezone zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP. Do konca sezone je le še dirka na Kitajskem 15. septembra, poroča STA

Dirka je potekala prav na dan, ko letošnji svetovni prvak praznuje svoj 23. rojstni dan. Sicer pa je imel ves konec tedna precej smole in je bil v vsaki od voženj tudi na tleh, tako da je drugič v sezoni ostal brez stopničk. Že sobotne kvalifikacije se zanj niso razpletle dobro, saj je grdo padel in si pokvaril dobro izhodišče, na koncu je bil le 12.

Gajser med vožnjo pades in se s 14. prebil na 6. mesto

V prvi vožnji so bili najboljši Nizozemec Jeffrey Herlings, Latvijec Pauls Jonass in še en Nizozemec Glenn Coldenhoff, Gajser pa je po dobrem začetku, ko je vozil v skupini vodilnih, padel in zdrsnil v ozadje. Moral se je prebijati s 14. mesta, na koncu je precej tekmecev ujel in prehitel ter se prebil do šestega, višje pa ni mogel.

Nekoliko bolje je bilo v drugi vožnji, a tudi v tej ni šlo brez padca. Tokrat je v enem od zavoju zdrsnil na bok, izgubil eno mesto, potem pa spet privozil nazaj na tretje. Tam je tudi ostal do konca dirke, pred njim sta bila Herlings in Coldenhoff.

Skupno na dirki je tako slavil Herlings s popolnim izkupičkom 50 točk, drugi je bil Coldenhoff, ki je dosegel 42 točk, tretji pa Jonass, z 38 točkami. Gajser je na četrtem mestu dobil 35 točk, še poroča STA.

V svetovnem prvenstvu ima Gajser zdaj 744 točk

V boju za drugo mesto v sezoni pa je drugi Švicar Jeremy Seewer s 542 točkami, danes je bil sicer le sedmi, skupno tretji pa Francoz Gautier Paulin s 499 točkami, ki je današnjo dirko končal na šestem mestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice