Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil drugo mesto, premoč je moral priznati le Francozu Romainu Febvreju.

Po sedmih zaporednih zmagah v SP tokrat prvič ostal brez nje, a je še vedno trdno v vodstvu elitnega razreda MXGP.

Na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu je v prvi vožnji elitnega razreda MXGP osvojil drugo mesto. Premagal ga je le Francoz Romain Febvre, medtem ko je tretje mesto zasedel Švicar Jeremy Seewer.

Gajser, ki je štartal na tretjem mestu, je tako prevozil tudi večino dirke, nekaj minut pred koncem pa le prišel mimo Seewerja in dobil novih 22 točk za SP. Prepričljivo vodilni v skupnem seštevku je tako še povečal prednost, zdaj ima 560 točk, sledi pa mu Seewer s 385 točkami.

Podobno tudi v drugi vožnji

V drugi vožnji je bil scenarij podoben, Gajser je bil po startu tretji, a je kmalu prehitel Seewerja. Pred njim pa je bil Febvre, kar je pomenilo, da se je najboljšemu slovenskemu dirkaču izmuznila skupna zmaga na dirki. Francoz je tako prekinil kar sedem dirk dolgo serijo zmag Gajserja, ki je trajala od portugalske Aguede do Semaranga v Indoneziji pred 14 dnevi.

Skupno je Febvre slavil s polnim izkupičkom 50 točk, Gajser je bil s 44 drugi, Seewer pa s 40 tretji.

A ne glede na razplet današnje dirke Gajser ostaja prepričljivo prvi v skupnem seštevku. Zdaj ima že 582 točk, Seewer na drugem mestu pa 405. Tretji je danes četrtouvrščeni Francoz Gautier Paulin (379).

Sezona se bo nadaljevala že naslednji teden z dirko v belgijskem Lommelu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice