Konec tega tedna se z dirko v Neuquenu v Argentini začenja nova sezona motokrosa na najvišji ravni, kjer bo Tim Gajser edini slovenski predstavnik.

V nadaljevanju svetovnega prvenstva se mu bodo pridružili še štirje rojaki v razredih MXGP in MX2. Današnja predstavitev slovenskih dirkačev je pokazala, da Tim Gajser nikakor ni edini predstavnik na najvišjih ravneh tega športa. V prihajajoči sezoni bo v elitnem razredu MXGP in v šibkejšem MX2 redno ali vsaj na nekaterih dirkah nastopila kar peterica Slovencev.

»Priprave so za nami, bilo je kar v redu. Nismo še šli na polno, to bom pustil za dirke SP. Zadovoljen sem in dobro pripravljen, komaj čakam, da se začne,« je na novinarski konferenci krovne zveze AMZS dejal Gajser. »Tako fizična priprava kot vožnja na motorju sta v redu. Z inženirji smo veliko delali in lahko rečem, da se počutim kot eno z motorjem. Pozimi sem veliko delal tudi na startih, kjer so bili včasih težave. Mislim, da smo to izboljšali,« se novih izzivov že veseli Gajser.

Na evropskih tekmah tudi Gerčar

Med elito bo imel na evropskih dirkah družbo Klemna Gerčarja. Drugi slovenski predstavnik razreda MXGP bo zaradi finančnih omejitev svoje ekipe izpustil neevropske dirke in bo sezono začel 24. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji.

»Po poškodbi na zadnji lanski dirki sem bil morda osemkrat na motorju. Zdaj lahko kondicijsko treniram. Upam, da bom v tednu ali dveh že na motorju. Želim si priti med dobitnike točk, vem, da bo to zaradi praktično neodpeljanih priprav vsaj na začetku težko. Odpeljal bom vse evropske dirke, nekatere druge proge so sicer tudi mamljive, a zaradi financ se osredotočam samo na Evropo,« je pričakovanja strnil Gerčar, ki je pred novo sezono ustanovil svojo ekipo, v njej bo tudi Luka Milec.

Gerčar je na vprašanje, koga vidi med glavnimi favoriti za naslov prvaka, izpostavil predvsem Gajserja, medtem ko je nekdanji svetovni prvak diplomatsko krog kandidatov nekoliko razširil. Mednje seveda prištel tudi sebe, a opozoril, da bodo nevarni predvsem Gautier Paulin, Antonio Cairoli, Romain Febvre, Jeffrey Herlings (čeprav bo začetek sezone zaradi poškodbe izpustil) in še kdo, poroča STA.

Poleg Gajserja in Gerčarja pa bodo letos v SP dokaj redno nastopali še trije slovenski dirkači, vsi v razredu MX2, kjer je pred leti zmagovito pot začel tudi Gajser. Jan Pancar bo predvidoma nastopil na vseh evropskih dirkah tega razreda, prav tako Maks Mausser, medtem ko bo Luka Milec nastopal v evropskem prvenstvu, a tudi na vsaj treh dirkah SP.

V ekipi Gerčarja je tudi mladi in obetavni dirkač Jaka Peklaj; zanj SP za zdaj še ni cilj, bo pa po selitvi v močnejši 85-kubični razred skušal čim več doseči v EP, vsi dirkači - tudi Gajser namerava dirkati na domači sceni - pa so obljubili boj za naslove državnih prvakov v slovenskem prvenstvu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice