Tim Gajser je zmagal na dirki svetovnega prvenstva v ruskem Orljonoku. Gajser je bil najboljši tako v prvi kot drugi vožnji, s tretjo zmago v sezoni pa je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Gajser v Rusiji dosegel tretjo zaporedno zmago v sezoni, potem ko je bil najboljši že v Franciji in na Portugalskem. Že kvalifikacije je končal na drugem mestu, danes pa je v obeh vožnjah začel kot drugi, a se kmalu prebil v vodstvo, na koncu pa dobil maksimalnih 50 točk.

V prvi vožnji je premagal Švicarja Arnauda Tonusa in Francoza Romaina Febvra, v drugi pa je Tonusu na tretjem mestu sledil še rojak Jeremy Seewer. Gajser je tako na dirki v Orljonoku slavil pred Tonusom in Seewerjem, poroča STA.

Prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu

Gajser je izkoristil tudi slabšo predstavo tekmeca za vrh Antonia Cairolija. Italijan je sobotne kvalifikacije po padcu končal šele kot 25., tudi danes pa ni bil v ospredju, saj je bil v prvi vožnji šele 12., v drugi sicer četrti, kar pa je skupno na dirki pomenilo le osmo mesto, tako da je izgubil vodstvo v SP.

V SP ima Gajser zdaj na prvem mestu 351 točk, Cairoli na drugem pa 338.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice