Karavana je v Cortini d'Ampezzo v italijanskih Dolomitih, kjer smučarke čaka razburljiv vikend s tremi tekmami. Na sporedu svetovnega pokala alpskih smučark je po enem mesecu znova smuk.

Mariborčanka Ilka Štuhec je po dveh letih spet na prizorišču Olympia delle Tofane, kjer je januarja 2017 zmagala na superveleslalomu in bila tretja na smuku. Štart današnjega smuka so organizatorji zaradi novozapadlega snega premaknili na superveleslalomski štart.

Na smuku, ki se je začel opoldne, je nosila startno številko tri in je dolgo vodila, dokler je ni prehitela Ramona Siebenhofer.

Trenutni vrstni red:                   

1. R. SIEBENHOFER (AVS) 1:15,44

2. I. ŠTUHEC (SLO) 1:15,84

3. S. VENIER (AVS) 1:15,90

Spremljate izide V ŽIVO.

Ilka po dveh letih zopet na prizorišču, kjer je januarja 2017 zmagala na superveleslalomu

S petimi osvojenimi zmagami najuspešnejša slovenska smukačica v kraljevski disciplini je 18. in 19. decembra v Val Gardeni znova pokazala, zakaj je v sezoni 2016/17 postala svetovna smukaška prvakinja in osvojila mali kristalni globus v tej disciplini.

Tekmovalni premor po velikem zmagoslavju je bil dolg en mesec, saj se je vmešala narava, zaradi preveč snega je po novem letu odpadlo tekmovanje v St. Antonu. V Cortini bosta tako dva smuka in še superveleslalom, na vseh treh tekmah je prva favoritinja Štuhčeva, kar jih priznavajo tudi konkurentke, poroča STA.

Na četrtkovem preizkusu proge pred petim ženskim smukom sezone, tekmovalke so opravile dva treninga enega za drugim, je bila Štuhčeva v ospredju z devetim in tretjim časom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice