Na novinarski konferenci sta zdravnik Niklaus Friederich in Ilka Štuhec predstavila podrobnosti četrtkove operacije leve križne vezi. Letošnja sezona je za Mariborčanko zagotovo izgubljena.

Ilka Štuhec je v četrtek uspešno prestala operacijo levega kolena, na katerem si je minulo nedeljo med treningom slaloma pretrgala sprednjo križno vez. Operativni poseg je v švicarskem Baslu opravil priznani zdravnik Niklaus Friederich, ki ji je v preteklosti že pomagal pri poškodbah desnega kolena.

Štuhčeva je pri poškodbi imela tudi srečo v nesreči, saj so pogačica, hrustanec in meniskus ostali nepoškodovani. Če so do danes še bdeli upi, da bi se znala smučarska šampionka na bele strmine vrniti še v letošnji sezoni, je zdaj jasno, da je letošnja sezona izgubljena.

»Kljub odlično opravljenemu delu celotne ekipe profesorja Niklausa Friedericha, je moja sezona zaključena. Želim si popolnega okrevanja in kasnejše uspešne vrnitve na sneg,« je na novinarski konferenci, ki je bila v živo predvajana na 24ur.com, uvodoma povedala mariborska smučarka.

Šest mesecev za vrnitev v tekmovalno formo

Priljubljena smučarka si nikakor ni želela, da bi bilo njene sezone konec, še preden se je sploh začela. A kljub temu je zadovoljna z izidom operativnega posega, ki naj bi po zagotovilih zdravnika Friedericha uspel v popolnosti,

»Ilka si je zagotovo želela lepše darilo za rojstni dan. Potrebovala bo okoli šest mesecev, da se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih pa bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/2018 in tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec,« je izgubljeno sezono potrdil Niklaus Friederich.

Ilka je na novinarski konferenci izrazila zadovoljstvo ob močni podpori, ki jo prejema iz domovine in tudi sotekmovalk.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice