Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bodo podelili nov komplet odličij. Nedelja je v znamenju ženskega smuka na progi z gore Areskutan.

Mariborčanka Ilka Štuhec je pred dvema letoma v St. Moritzu osvojila svojo prvo zlato kolajno in danes uspela še v drugo!

Štuhčeva je v soboto na osrednjem prireditvenem prostoru v Areju, Medal Plazi, na žrebu izbrala startno številko 9. Pred dvema letoma je zlato osvojila s številko 7. Vmes se je zgodila poškodba, a se je letos vrnila v izjemni formi in je zmagala na smuku v Val Gardeni. Da je v dobri formi tudi na prvenstvu, je dokazala z drugim časom kombinacijskega smuka.

Na startnem seznamu je ob Štuhčevi še Maruša Ferk, ki je nastopila kot 34. Ženski smuk se je pričel ob 12.30.

Izjemna vožnja Mariborčanke

Štuhčeva se je na progo podala kot 9. in z izjemnimi vmesnimi časi premagala do takrat vodilno Lindsey Vonn, ki se poslavlja po današnji tekmi. V prvi izjavi za TV Slovenija so jo premagale solze, nad izjemnim dosežkom je ostala brez besed.

Maruša Ferk je nastopila kot 34., a se ji nastop ni najbolj posrečil, v cilj je prismučala na 33. mesto.

Trenutno najboljših pet:

1. ŠTUHEC I. (SLO) 1:01,74
2. SUTTER C. (ŠVI) +0,23
3. VONN L. (ZDA) +0,49
4. VENIER S. (AVS) +0,53
5. MOWINCKEL R. (NOR) +0,59

Spremljate v živo.

View this post on Instagram

#9

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on

V St. Moritzu je Štuhčeva osvojila zlato, Avstrijka Stephanie Venier srebro - danes je startala s številko 7 -, Lindsey Vonn pa je bila bronasta, poroča STA. Največ pozornosti je namenjeno prav poslavljajoči se ameriški zvezdnici, ki bo na zadnji tekmi v bogati karieri nastopila s številko 3. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice