Na startu obeh smukov in superveleslaloma v Lake Louisu v Kanadi bo tudi najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec, ki je znova samozavestna.

Po odpadlih moških in ženskih smukih pod Matterhornom bo prvi konec tedna v decembru tradicionalno v znamenju uvodnih preizkušenj v hitrih disciplinah za alpske smučarke v Severni Ameriki, kjer bo nastopila tudi Mariborčanka Ilka Štuhec.

»Trening v Nakiski lahko z eno oceno opišem kot pester. Imeli smo veliko različnih pogojev in različnih temperatur. Od +5 do -25 stopinj Celzija. Z zadnjim delom priprav na sezono sem zadovoljna. Videlo se je, da pridobivam na samozavesti, je vedno več dobrih zavojev in vse skupaj se vpisuje v mojo podzavest,« je iz Kanade v izjavi za svojo spletno stran dejala dvakratna svetovna smukaška prvakinja.

V Lake Louisu želi nastopiti sproščeno in unovčiti dobro pripravljalno obdobje. »V Lake Louisu si želim predvsem, da sem sproščena. Da smučam, kot sem sposobna. Potem pa bomo videli, kam me to rezultatsko lahko pripelje,« pred prvimi tekmami nove sezone pravi Ilka Štuhec.

Ilka bo iskala pot do desete zmage v svetovnem pokalu

Lastnica dveh malih kristalnih globusov se v novo sezono podaja na drugem mestu večne lestvice slovenskih smučark in smučarjev po številu zmag v svetovnem pokalu. Letos bo namreč iskala pot do desete zmage v svetovnem pokalu.

V kanadsko smučarsko središče je Mariborčanka z ekipo prispela v nedeljo. Na prizorišču se je ženski del karavane svetovnega pokala zamenjal z moškim, ki so tekmovali v soboto in nedeljo. Slovenska smučarka je na tem prizorišču v preteklosti zmagala že dvakrat, to je bil tudi njen prvi veliki met v svetovnem pokalu.

Na začetku sezone 2015/16 je kot prva Slovenka na tem prizorišču zmagala na dveh smukih, peta pa je bila v superveleslalomu.

Največ, kar 18 zmag, je v Lake Louisu v času svoje kariere osvojila Američanka Lindsey Vonn. S petimi smukaškimi zmagami je najuspešnejša Slovenka v svetovnem pokalu, na štirih smukih, leta 2014 tudi v Lake Louisu, je zmagala Tina Maze, ki je sicer zbrala vsega skupaj 26 zmag v svetovnem pokalu

Prva tekma v petek ob 20. uri

V Lake Louisu v tem tednu pričakujejo pestro vremensko dogajanje, tudi s snežnimi padavinami in nizkimi temperaturami. Živo srebro se bo spustilo tudi na manj kot -20 stopinj Celzija.

Uradni preizkusi smukaške proge se bodo začeli v torek, prva tekma za svetovni pokal v hitrih disciplinah za ženske pa je na sporedu v petek ob 20. uri po srednjeevropskem času, ko tekmovalke čaka smuk. V soboto in nedeljo bosta na sporedu še smuk in prvi superveleslalom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice