»Poškodba je preteklost, o poškodbi se ne pogovarjamo več,« je Ilkin osebni trener Grega Koštomaj sporočil iz Čila.

Mariborska smučarska šampionka Ilka Štuhec je na odlični poti k vrnitvi po težki poškodbi kolena, zaradi katere je morala izpustiti celotno lansko sezono. Počasi se vrača v tekmovalni pogon in priprave v Čilu je izkoristila za nastop na tekmi južnoameriškega pokala v superveleslalomu. Prva tekma po strgani križni vezi pa je Mariborčanki prinesla že prvo zmago. 

Konkurenca v južnoameriškem pokalu sicer ni najboljša, a za Mariborčanko je zmaga zagotovo zelo pomembna. Z Ilko je v Čilu tudi njen trener Grega Koštomaj, ki je zadovoljen z napredkom. »Ilka deluje na maksimalnih obratih, nič je ne 'šparamo',« je slovenskim medijem sporočil iz Čila.

»Poškodba je preteklost, o poškodbi se ne pogovarjamo več,« je Ilkin osebni trener iz Čila v četrtek po Skypu potešil novinarsko radovednost o stanju operiranega kolena, ki si ga je Štuhčeva poškodovala lani oktobra.

»Smo kar zadovoljni z Ilkino osnovno postavitvijo na smučeh, trenutno pa se ukvarjamo s tem, kako vse skupaj prenesti v tekmovalno napadalno smučanje. To je glavni cilj za prihajajoče dni na snegu do tekem,« besede Koštomaja povzema STA.

Smukaška svetovna prvakinja se bo skupaj s svojo majhno ekipo 21. septembra odpravila nazaj proti domu. V taboru Štuhčeve bodo skušali še v celoti izkoristiti zadnjih sedem dni, da bo smučarka lahko kar se da dobro pripravljena vstopila v novo tekmovalno sezono s februarskim svetovnim prvenstvom v Aareju kot vrhuncem.

V tem trenutku kaže, da bo Štuhčeva izpustila veleslalomsko uverturo v novo sezono svetovnega pokala konec oktobra v Söldnu, tudi na slalomu v Leviju je ne bo, kar pomeni, da se bo letošnja zanjo začela v Kanadi, kjer se tradicionalno začenjajo preizkušnje v hitrih disciplinah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice